Back to top

„A fiatalok érdeklődjenek az őket körülvevő világ iránt!”

Publikálva: 2023, május 16 - 16:15
A Kodály Zoltán Alapiskola és annak törökországi, isztambuli testvériskolája, a Sait Cordan Ortaokulu iskola küldöttségét fogadta május 16-án a városi hivatal nagytermében dr. Hájos Zoltán polgármester.
„A fiatalok érdeklődjenek az őket körülvevő világ iránt!”

A dunaszerdahelyi Kodály Zoltán Alapiskola csapata, Ibolya Olivér igazgató vezetésével törökországi testvériskolájukat kísérte el a városi hivatalba. A török iskolai küldöttséget Kubilay Karahan török–magyar kulturális menedzser kísérte. Az isztambuli vendégek tizenöten érkeztek a Csallóköz szívébe, a tizenegy tanulót négy pedagógus kíséri. Az egyhetes látogatáson a törökországiak megismerkednek Posonnyal és Dunaszerdahellyel, de a Csallóköz egyéb helyeit is bejárják. 

A találkozóról a polgármester a következő gondolatokat osztotta meg közösségi oldalán:

„Polgármesterként mindig öröm találkozni kíváncsi és elkötelezett diákokkal.Így volt ez ma is, amikoris a Kodály Zoltán Alapiskola és annak isztambuli testvériskolája, a Sait Cordan Ortaokulu iskola küldöttsége tett látogatást a hivatalban.

Mivel a gyerekek nagyon érdeklődőek voltak, ezért lehetőségük nyílt többet is megtudni a városunkról és annak működéséről.

A mai világban, ahol a társadalmi és politikai kérdések egyre összetettebbé és összefonódóbbá válnak, minden eddiginél fontosabb, hogy a fiatalok érdeklődjenek az őket körülvevő világ iránt, és aktív szerepet vállaljanak közösségeik alakításában, hiszen ezzel hozzájárulhatnak a társadalom jobbá tételéhez és pozitív változást idézhetnek elő. 

Éppen ezért megtiszteltetés számomra az, ha ilyen találkozások részese lehetek!”

(nagy)

Ezt már olvasta?

Cookies