Jelenlegi hely

hospodárstvo

Minden ünnepnapon zárva maradnak a boltok

2017.03.28

Jóváhagyta a parlament kedden a munka törvénykönyve azon módosítását, amely az összes állami ünnepre és a munkaszüneti napokra is kiterjeszti az üzletek nyitva tartásának tilalmát. A kormánykoalíció által beterjesztett módosítás idén májustól lép hatályba.

Összevonnák az utak kezelőit?

2017.03.08

A közlekedési minisztériumban egy munkacsoport alakul, ami megvizsgálná a lehetőségét a Nemzeti Autópálya Társaság és a Szlovák Útkezelőség összevonásának.

Szlovákia atomenergetikai együttműködést tervez Iránnal

2017.03.07

A nukleáris energia békés célú felhasználása terén megvalósítandó együttműködésről is tárgyal Teheránban az a szlovák miniszteri küldöttség, amely hétfőn kezdte meg iráni látogatását - jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség kedden.

Szlovákia és a digitális társadalom

2017.03.06

Az országok digitális fejlettségét és versenyképességét mérő felmérés 2017-es adatainak összehasonlításában Szlovákia az Európai Unión belül a 20.helyet foglalja el.

Felvidéki gazdaságfejlesztési programot indítanak

2017.03.02

Magyarország és Szlovákia vonatkozásában a stratégiai szövetségesi viszony fenntartása nemzeti és gazdasági érdek is - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter március 1-én Pozsonyban.

Munka van, csak hol és mennyiért?

2017.01.30

Az év elején a szokásoknak megfelelően több statisztika látott napvilágot a szlovákiai bérek színvonaláról. Ezekből úgy tűnik, igazán pozitív év van mögöttünk, hiszen emelkedett az alkalmazottak fizetése, ugyanakkor a munkanélküliség szintjén még mindig sok...

Február 15-ig pályázhatnak a vállalkozók

2017.01.28

Még február 15-ig lehet pályázni a gazdasági tárca kis – és középvállalkozásokat (kkv) támogató felhívásaira. A célirányos támogatás segítségével pénzeszközöket lehet nyerni gyártás innovációra, vagy az új innovatív termékek marketing támogatására.