Back to top

Állami támogatást kapnak a fejőstehén- és sertéstartó gazdák

Publikálva: 2017, január 24 - 06:36
A Szlovák Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium több mint 4 millió euróval kívánja megtámogatni a fejőstehén- és sertéstartó gazdákat.
Állami támogatást kapnak a fejőstehén- és sertéstartó gazdák

A tárca most készülő, a tejtermelő szektor és a sertéshúságazat rendkívüli támogatásáról szóló rendeletében, 2,06 millió euró támogatást irányoz elő a fejőstehéntartó gazdáknak, ugyanilyen összegű támogatásért folyamodhatnak majd a sertéstartó gazdák is.

A készülő rendelet indoklásában a tárca megfogalmazta, hogy a rendkívüli helyzetet az említett szektorokban, az EU-ban, Egyesült Államokban és Új-Zélandon megnövekedett tejtermelés okozta. Tovább rontott a helyzeten az afrikai sertéspestis némely tagállamban történő megjelenése után bevezetetett orosz behozatali tilalom.

A rendkívüli támogatásért a mezőgazdasági állatok központi nyilvántartásában szereplő állatok tartói folyamodhatnak majd. A jogosult kérvényezőknek tanácsos a Mezőgazdasági Kifizető Ügynökség (Poľnohospodárská platobná agentúra) hivatalos internetoldalát figyelemmel kísérni, ahol közzéteszik majd az ezzel kapcsolatos felhívást.

Forrás: gazdasag.sk

Ezt már olvasta?