Jelenlegi hely

Arduino készlethez jutott a dunaszerdahelyi Szabó Gyula 21 Szakközépiskola

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, november 8 - 14:43 | Oktatás
A 2019/2020-as tanévet újabb informatikai fejlesztésekhez tartozó 15 db Arduino csomag (900 ezer Forint értékben) használatával kezdhette meg az iskola, melyet a Bethlen Gábor Alapítványtól a szakközépiskola mellett működő HUNGAROSCHOLA non-profit szervezet pályázata révén kapott.
Arduino készlethez jutott a dunaszerdahelyi Szabó Gyula 21 Szakközépiskola

Ezt megelőzően 2018-ban pedig 30 millió Forint értékben történt informatikai, műszaki beruházás, ugyancsak a magyarországi Bethlen Gábor Alapítvány támogatásával. Ez is hozzájárult a szakközépiskola informatikai jellegének kialakításához és magával hozta 2019. november 1-től a szakközépiskola nevének megváltoztatását is.

Ugyanis a 21. század kihívásainak eleget tevő műszaki, hálózati szakemberek számára nélkülözhetetlen, hogy eszközeiket és rendszereiket képesek leprogramozni és modellezni.

Az Arduino Kit mikrokontroller és eszközkészlet éppen ezen ismeretek elsajátítására alkalmas eszköz, mely könnyen használható kezdőknek, de elég rugalmas a fejlett felhasználók számára. Futtatható Windows és Linux platformon is, programozási nyelve C közeli.

A szakközépiskolások ezen eszközkészletek segítségével alacsony költségű eszközöket állíthatnak elő, fizikai, elektrotechnikai elveket igazolhatnak, elkezdhetnek programozni és robotizálni, miközben a vezérlést meg tudják oldani akár a saját mobiltelefonjaikról is.

A Szakközépiskola felelőssége, hogy biztosítsa az új felszerelés használatba kerülését az oktatási intézményben, amelyről az alapiskolából érkező diákok akár a szakközépiskola nyílt napján is szerezhetnek információt, betekintést.

A megpályázott eszközök használatáról és az általuk elért eredményekről készült fotóknak, cikkeknek a Bethlen Gábor Alapítványnak 2019. december közepéig küldendő zárójelentésnek szerves részét kell képezniük.

Molnár Ilona, HUNGAROSCHOLA non-profit szervezet alapítója, képviselője