Back to top

Videóval: Kamarazene szólt a Vermesben

Publikálva: 2021, május 26 - 23:11
Hosszú idő után kerülhetett sor ismét komolyzenei koncertre Dunaszerdahelyen. A XXIX. Dunaszerdahelyi Zenei Napok nyitókoncertjén a Beliczay Kamarazenekart láthatta, hallhatta a közönség a Kortárs Magyar Galériának otthont nyújtó Vermes-villában.
Videóval: Kamarazene szólt a Vermesben

A járványügyi helyzet miatt csupán korlátozott számban fogadhatták az érdeklődőket. Hogy többekhez is eljuthasson a zenei élmény, a Dunaszerdahelyi Művészeti Alapiskola élőben közvetítette a koncertet közösségi oldalán.

A komolyzenei csemegét a 2018-ban, a komolyzene népszerűsítését célul kitűző Beliczay Kamarazenekar nyújtotta.

A Jozef Horváth, a Szlovák Filharmónia koncertmestere vezette kamarazenekar tagjai a szlovákiai magyar és szlovák zeneművészet kiváló képviselői, akik az ország legjelentősebb nagyzenekaraiban tevékenykednek.

Bach, Mozart és Bartók művei mellett a névadó, Beliczay Gyula, Komáromban született zeneszerző dallamai is felcsendültek az egyórás koncerten.

Kollár Katalin, a művészeti alapiskola igazgatónője kérdésünkre elmondta, a jövő héten zongorakoncertre várják a közönséget, a részletekről hamarosan bővebben tájékoztatnak közösségi oldalukon.

Szöveg és kép: Rózsár Vince

Ezt már olvasta?