Back to top

Mit hol talál a Csallóközi Vásárban?

Publikálva: 2022, szeptember 20 - 16:55
A jubileumi, 40. Csallóközi Vásár idén is gazdag programkínálattal, gasztronómiai bőséggel és árukínálattal érkezik szeptember 21–24-e között – helyszíne pedig a teljesen megújult Vásártéren, illetve azt azt körülölelő területeken lesz. De hogy pontosan mit hol lehet majd megtalálni, azt ebben a cikkünkben találják meg!
Mit hol talál a Csallóközi Vásárban?

Parkolás – A szervezők korábban is felhívták a vásár látogatóinak a figyelmét, hogy a lakótelepi, ún. rezidens parkolás a vásár ideje alatt is érvényben marad. A kékkel kijelölt parkolóhelyekre továbbra is az adott lakótelepeken lakók parkolhatnak. Ezért a hivatal és a vásárigazgatóság a büntetések elkerülése végett arra kéri a gépjárművel érkezőket, hogy egyrészt parkoljanak a régi gokartpályán (amit megnyitnak erre az időszakra a nagyközönség előtt), a nagyobb bevásárlóközpontok parkolóiban, vagy használják az arra kijelölt alternatív, ingyenes (fehérrel kijelölt) parkolókat. Emellett a vásár ideje alatt a Gyurcsó István utca egy szakasza egyirányúsítva lesz (tilos lesz behajtani a Kisudvarnoki út felől), és a Vásártér felöli oldalán ingyenes parkolási lehetőség lesz biztosítva a személygépjárműveknek. A vásár területére gépjárművekkel behajtani tilos!

A vásár területe – a Csallóközi Vásár helyszíne idén is magába foglalja a vásárteret, a vásártér és a Gyurcsó István utca közötti területet, a MOL Aréna parkolójának egy részét, és az amellett elterülő területet a Gyurcsó István utcáig, valamint a vásártérre a Szent István tér felől bevezető útszakaszokat is (lásd a mellékelt térképen, amit a cikk alján le tudnak tölteni a mobiljukba is!)

Belépőkapuk a vásárba – innen lehet majd megközelíteni a vásárt, akik egyrészt a Szent István-tér, a Kisudvarnoki út, illetve a Gyurcsó István út felől érkeznek. Mivel a vásár területe nem lesz körbekerítve, az természetesen megközelíthető lesz például a MOL Aréna irányából is.

Nagyszínpad, kisszínpad, kivetítőkkel – A Vásártéri nagy körgyűrű kosárlabdapálya felöli részén lesz elhelyezve a koncertek helyszíne, két nagy óriáskivetítővel, amelyeket jól lehet majd látni messzebbről is. Egy harmadik óriáskivetítő a MOL Aréna Vásártér felöli sarkánál lesz, az étkező sátraknál, hogy onnan is követhetőek legyenek a programok, amiket itt találnak meg részletesen!

„Küzdőtér” – A koncertek küzdőtere fedett óriássátor alatt a Vásártér közepén található körben kap helyet, itt helyezkedik el a VIP sátor is.

Gyereksziget – a gyerekeket és szüleiket a korábbi évekhez hasonlóan a MOL Aréna parkolójában várják a Gyereksziget programjai.

Kézművesek utcája – idén részben új a helyszíne: a Vásártér melletti új játszótér körüli területen lesz megtalálható, de a Gyereksziget mellett is lesznek kézművesek.

Étkezés – a gasztronómiai sátrakat ezúttal egy helyen találhatják meg a vásár látogatói. Ezek a Mol Aréna melletti területen és a Vásártér körgyűrűjén lesznek megtalálhatók. Itt is lesz egy nagyméretű kivetítő, hogy a vásári koncerteket és programokat azok is követni tudják, akik éppen itt étkeznek.

Borkorzó, borok utcája – A Vásártér kis körgyűrűjének a sportcsarnok felé eső részén fog elhelyezkedni – itt ezúttal az Európai Borlovagrend ajánlásával 87 minőségi bor kóstolására lesz lehetőség 11 külföldi és hazai borászat kínálatából.

Az ingyenes kisvonat központi megállója – A kisvonat megállója a vásár mellett a Gyurcsó István utcán, a városi temető oldalsó bejáratával szemben lesz és naponta délután kettő és este tíz óra között fog közlekedni. Bővebben erről itt tájékozódhatnak.

Elsősegély – a városi sportcsarnokban

Pelenkázó – a városi sportcsarnokban

WC – a mellékhelyiségek a Sportcsarnok Gyurcsó István utca felöli oldalán foglalnak helyet 

WC mozgáskorlátozottak részére – a városi sportcsarnokban

(nagy)

Ezt már olvasta?

Cookies