Back to top

Kézművesek utcája, Borkorzó a Csallóközi Vásárban

Publikálva: 2022, szeptember 18 - 08:00
A Csallóközi Vásár forgatagában évek óta kiemelt helye van a kézműves termékeknek, illetve a minőségi boroknak is – és ez természetesen az idén sem lesz másképp. Mutatjuk, mire számíthatnak a vásár látogatói.
Kézművesek utcája, Borkorzó a Csallóközi Vásárban

A Kézművesek utcája idén új helyszínen, az új vásártéri játszótér körüli területen lesz megtalálható.

Így a vásárba látogatók itt találkozhatnak majd többek között a Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara kiállítóival, illetve régiónk kézműveseivel, de Székelyudvarhely és Gödöllő testvérvárosunkból is érkeznek ide vásárosok.

A kézműves termékeknél a megszokott árukínálat mellett idén ismét lesznek textil ajándéktárgyak, kesztyűbábok, textilből készült játékok, de az ínyencek választhatnak például varázscsoki-termékekből, vagy éppen hidegen sajtolt olajokból és őrleményekből is. Természetesen mesekönyvek, szépirodalom és tankönyvek széles választáka is megjelenik majd szokásosan a kínálatban.

A Borkorzón, a borok utcájában pedig, amely a vásártér nagy körgyűrűjének a sportcsarnok felé eső részén fog elhelyezkedni, ismét a megszokott minőséggel találkozhatnak a nemes ital szerelmesei.

Ezúttal az Európai Borlovagrend ajánlásával 87 minőségi bor kóstolására lesz lehetőség 11 külföldi és hazai borászat kínálatából. (A teljes italkínálat a cikk végén található pdf-mellékletben tölthető le.) 

Jelen lesz boraival a Világi Winery (Helemba, SK), a Recas birtok (Erdély), A Laposa pincészet (Badacsony, HU), a Gere Attila pincészet (Villány, HU), a Csillagvölgy pincészet (Villány, HU), A Balla Géza Ménesi Borvidék (Erdély), a Bodega Iniesta Albacete (Spanyolország), a Dubicz borászat (Mátra, Gyöngyös, HU), a Bodri pincészet (Szekszárd, HU), a Vintae (Spanyolország) és a Paulus Molnár Borház (Mór, HU).

A vásári borkóstoló a borkorzón az ún. kóstolójegyekkel történik, melyeknek darabját 0,50 €-ért lehet megvásárolni a Borkorzó pénztárában. A borkóstolás a megfelelő emblémával ellátott pohárral történik (1 kóstolóminta 100 ml). A poharak bérbeadása ingyenes, azonban letétként 5 € kauciót kell fizetni, amelyet a visszaadáskor vissza is kapnak a látogatók. A borkóstolás résztvevője maga választja ki a bormintát a kínálat szerint. A borkóstolás résztvevője kérhet egész üveg bort is (0,75 liter), amelyet szintén a kóstolójegyekkel fizet ki.

(nagy)


A vásár programjait itt találja, illetve minden más, a 40. Csallóközi Vásárt érintő hírt és információt pedig itt olvashat el.

A Csallóközi Vásárba pedig ingyenesen el tud jutni a városi kisvonattal, amelynek itt találja a menetrendjét!

Ezt már olvasta?

Cookies