Back to top

Parkolás a Csallóközi Vásárban

Publikálva: 2022, szeptember 18 - 11:00
A városi hivatal, a városi rendőrség, illetve a vásárigazgatóság ezúton is felhívja a lakosság, valamint a Dunaszerdahelyre távolabbról érkezők figyelmét, hogy a 40. Csallóközi Vásár ideje alatt, azaz szeptember 21–24-e között a vásár közelében jelentősen megnövekedett forgalomra, forgalomkorlátozásra, parkolási nehézségekre s emellett fokozottabb rendőri jelenlétre számítsanak. Kérik, hogy a felesleges büntetések elkerülése végett még inkább figyeljenek oda a biztonságos közlekedésre, valamint arra, hogy ne parkoljanak tilosban. Cikkünkben mutatjuk a parkolási lehetőségeket.
Parkolás a Csallóközi Vásárban

A szervezők felhívják a vásár látogatóinak a figyelmét, hogy a lakótelepi, ún. rezidens parkolás a vásár ideje alatt is érvényben van. A kékkel kijelölt parkolóhelyekre továbbra is az adott lakótelepeken lakók parkolhatnak.  

Ezért a hivatal és a vásárigazgatóság arra kéri a gépjárművel érkezőket, hogy egyrészt parkoljanak a régi gokartpályán (amit megnyitnak erre az időszakra a nagyközönség előtt), a nagyobb bevásárlóközpontok parkolóiban, vagy használják az arra kijelölt alternatív, ingyenes (fehérrel kijelölt) parkolókat.

Emellett a vásár ideje alatt a Gyurcsó István utca egy szakasza egyirányúsítva lesz (tilos lesz behajtani a Kisudvarnoki út felől), és a Vásártér felöli oldalán ingyenes parkolási lehetőség lesz biztosítva a személygépjárműveknek. 

Hasznos lehetőségként pedig az adott időszakban új útvonalon ingyenesen közlekedő városi kisvonatot is ajánlják, illetve a vásár gyalogos megközelítését. 

(nagy)

Ezt már olvasta?

Cookies