Back to top

Mangós-vaníliás-rumos trifle

Publikálva: 2020, szeptember 8 - 10:31
Hogy mi is az a trifle? (Ejtsd: trifl.) Egy nagyon tetszetős, istenien finom, óriási, öblös kehelybe rétegezett pohárdesszert, melyet az angolok találtak fel.
Mangós-vaníliás-rumos trifle

A  piskóta – krém – gyümölcs rétegezésének művészete, az ízek, színek és állagok játéka, mely háromszáz éves múltra tekint vissza, s eme töretlen és  nagy népszerűsége abban rejlik, hogy elkészítése nagyon könnyű,  hihetetlenül változatos, tálalása pedig meglehetősen látványos.

Ilyenkor szinte a bőség zavarával küzd az ember, mivel szebbnél szebb idénygyümölcsökből válogathatunk; némi süteménymaradék (vizes piskóta, vagy muffin), babapiskóta, könnyen összeállítható puding, vagy krémpor a legtöbb konyhában előfordul, némi alkohol is akad a bárszekrényben (ami lehet rum, likőr vagy brandy), ezért tényleg semmi akadálya nem lehet a hűsítő desszert elkészítésének.

HOZZÁVALÓK:

a képen látható desszerthez

  • 12 nagyobb muffin, esetleg vehetünk kész piskótatekercset vagy süthetünk piskótalapot 6-8 tojásból
  • 2 nagy, érett mangó
  • 600ml vaníliás puding
  • 250 ml habtejszín
  • 1 maréknyi pirított mandulaforgács
  • 100 ml rum

ELKÉSZÍTÉSE:

  1. Készítsük elő a hozzávalókat: főzzük meg a pudingot, a mangót pürésítsük, a tejszínt verjük fel kemény habbá.
  2. Egy szép, öblös kehelybe rétegezzük a hozzávalókat: kezdjük a piskóta- vagy muffinréteggel, s ezt ecseteljük be a rummal, majd jöhet a mangópüré, a puding és ezt ismételjük addig, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
  3. Ha elkészült, mindenképpen hűtsük be legalább 2-3 órára.
  4. Tálalás előtt koronázzuk meg a tejszínhabbal, s hogy valami kis roppanós is legyen, szórjuk meg a tetejét pirított mandulaforgáccsal.

…és van Feketeerdő trifle is...

Szabó B. Csilla / Little Wonders

Ezt már olvasta?

Csokiszalámi

Csokiszalámi

Sokféle édesség létezik a: „mindent-is-összekeverek-egy...