Back to top

Dunaszerdahelyen is bemutatták Baka L. Patrik: Vérbókok című prózakötetét

Publikálva: 2016, március 3 - 11:34
A Szlovákiai Magyar Írók Társasága és a Vámbéry Polgári Társulás közös szervezésében került sor Baka L. Patrik, prózaíró Vérbókok című kötetének bemutatójára a Symbol Caféban. H. Nagy Péter irodalomtörténész, kritikus, szerkesztő, egyetemi oktató és Keserű József irodalomkritikus, tanszékvezető beszélgettek az íróval.

A kötet nyolc novellát és egy kisregényt tartalmaz. Baka L. Patriktól megtudtuk, hogy a novellák már korábban – egy év egy novella tempóban – megjelentek különböző fórumokon, de az utolsó közülük, mely egyben a kötet címadója is lett, „rántotta” egybe őket. Elmondta, hogy a motívumok mentén szerveződtek egymás mellé a kisregény és a novellák.

H. Nagy Péter szerint a többpólusúság jellemző a kötetre, melyben az ismétléseknek nagyon fontos funkciójuk van.

Keserű József megemlítette, hogy a kortárs magyar irodalomra jellemző egy tendencia, egy törekvés, amely megpróbálja elmosni a határokat a magas irodalom és a populáris irodalom között. Ez a könyv nem utasítja el egyik hagyományt sem, hanem egy határsávban készült, amely tartalmazza mind a zsáner-, mind pedig a szépirodalom elemeit.

A beszélgetés végére egy picit elkanyarodtak a könyvtől, a könyv kapcsán nagyon izgalmas, az irodalmat, az irodalomoktatást érintő kérdések vetődtek fel, mert ahogy Keserű József mondta: „A jó beszélgetés tervezhetetlen”.

Ezt már olvasta?

Cookies