Jelenlegi hely

Iskolaváró

Felkészülés az iskolakezdésre

2019.08.13

Hetek kérdése és elkezdődik az új tanaév. Nagy az izgalom ilyenkor ott is, ahol már van ebben gyakorlata a családnak. Az elsősök számára különösen nagy lépés ez. Hogyan készülj rá együtt a gyerekekkel?

Iskolaérettségi teszt óvónőktől – szülőknek

2018.03.07

A speciális kérdéssor segít eldönteni, hogy iskolaérett-e már a gyermek! Az alábbi 30 kérdés megválaszolásával leellenőrizheti, hogy iskolaérett-e már az óvodás gyermeke! Ha úgy ítéli meg, hogy még jobb, ha egy évet az óvodában marad, akkor az alábbi teszt...

Mit vigyek a koliba?

2017.08.28

Sok fejtörést okoz a szülőknek is és a fiataloknak is, hogy mit is kell vinni a kollégiumba, mi az ami jól jöhet, és segíti abban, hogy minél komfortosabban érezze a nebuló magát egy számára idegen, ismeretlen helyen.

Az iskolakezdés nehézségei

2017.08.26

Itt-ott sárgulnak már a lombok, hűvösebbek a reggelek, korábban sötétedik, lassan vége a gondtalan nyárnak. Szélesre tárt kapukkal várják az iskolák diákjaikat, közöttük is leginkább az örök megújulást képviselő első osztályosokat. A „kis” ovisokból „nagy”...

Elsősök beíratása a városi alapiskolákban

2017.04.06

Dunaszerdahelyen április 20. és 28. között lesznek a beíratások a 2017/ 18-as tanévre a város alapiskoláiban az általánosan kötelező érvényű városi rendelet értelmében. A szülők az óvodákba májusban írathatják be gyermeküket.