Back to top

Felkészülés az iskolakezdésre

Publikálva: 2019, augusztus 13 - 07:14
Hetek kérdése és elkezdődik az új tanaév. Nagy az izgalom ilyenkor ott is, ahol már van ebben gyakorlata a családnak. Az elsősök számára különösen nagy lépés ez. Hogyan készülj rá együtt a gyerekekkel?
Felkészülés az iskolakezdésre

A szülők többsége igyekszik nem az utolsó pillanatra hagyni a fontos iskolai kellékek, ruhadarabok, kiegészítők beszerzését. Minden igyekezet ellenére akadhat olyasmi, amire csak most döbbensz rá.

Az a fontos, hogy ha szülőként igazi akadálypályának éled is meg a készülődést, igyekezz a kisgyereket is bevonni, és tedd ezt örömmel. Nem mindegy, hogy az új holmijához, a táskához, írószerekhez, könyvekhez milyen hangulattal nyúl hozzá a kezdetek kezdetétől.

Ha teheted, az utolsó hétvégére már ne tervezz hosszú programokat, legyen lehetőségetek együtt elvégezni az utolsó simításokat. Kössétek be együtt a könyveket, de játszhattok „ki pakol be gyorsabban a táskába” játékot is „tegyél be három könyvet, két füzetet és a ceruzáidat” felszólításra.

 

Utána te jössz – legalább próbáld ki, hogy élesben mit, hová érdemes majd tenni. Az új táskánál fontos, hogy mindennek meg legyen a helye, és mindenki tudja is, mit hol talál!

A táskában nem csak a könyveknek, írószereknek kell hely. Jó, ha külön zsebet jelölsz ki a tízórainak, uzsonnának.

A legapróbb fakkokba pedig könnyen befér egy kis gyümölcs, illetve egy szelet teljes kiőrlésű gabonát tartalmazó müzliszelet.

Próbáljátok fel az ünneplőt, és azokat az újonnan beszerzett ruhákat, amikben az első napokban fog menni iskolába. Az amúgy is stresszes hetet ne kezdd azzal, hogy már ki is nőtte a júniusban megvásárolt nadrágot, zárt cipőt!

Végül nehéz ugyan a sok tennivaló mellé beszorítani, de egy kis pihenésre, kötetlen beszélgetésre, játékra is szoríts időt, a teljes élethez az iskolás napokon is hozzátartozik majd a megérdemelt pihenés!

Ha napi fél óra jut erre, az is alkalmas, hogy családilag kieresszétek a készülődés feszültségét.

Ezt már olvasta?

Cookies