Jelenlegi hely

Csallóköz

Sajnos bőséges volt a „termés”

2019.09.28

A „Tisztítsuk meg együtt Csallóközt!” regionális hulladékgyűjtő kezdeményezéshez ma Dunaszerdahelyen többek között az YBS Fanklub szurkolói csoport, valamint a Sikabony Polgári Társulás is csatlakozott, de sokan mások is fontosnak érezték, hogy ott legyenek...

Holnap kezdődik a nagyböjt

2019.03.05

Holnap, hamvazószerdán kezdődik a nagyböjt, a keresztény közösségekben a húsvét előtti negyven napos előkészületi, bűnbánati időszak. Lényege húsvétra, Jézus Krisztus feltámadásának ünnepére való felkészülés a hitben való elmélyülés, a kiengesztelődés és a...

Marczell Bélára emlékezünk

2017.02.10

Halálának nyolcadik évfordulóján Marczell Bélára, a Csallóközi Múzeum egyik alapítójára és első igazgatójára, a csallóközi népszokások jeles ismerőjére – mindenki Béla bácsijára – emlékezünk.

Csallóközi szótár 3.

2016.08.27

Sorozatunkban a bacsfai dr. Földes György gyűjtötte, és 1935-ben a Csallóközi Hírlap hasábjain megjelentetett „csallóközi szótárát” adtuk közre. Alább ezt fejezzük be.

Kukkónia ízei

2016.06.01

A Csallóköz egyedi, különleges ízei Bindics Imre mesterszakács, Kukkónia étekmestere és vendégei konyhájából...

Bemutatták a Kukkónia c. kötetet

2016.03.17

Szerdán a Családi Könyvklub estjén L. Horváth Katalin Kukkónia című kötetét mutatták be a dunaszerdahelyi közönségnek – a szerzővel Győry Attila beszélgetett.

Album Kukkóniáról

2016.01.19

Az Amade Polgári Társulás Kukkónia című kötete a Csallóköz mai és múltbéli csodáit mutatja be.