Jelenlegi hely

A Betyártanya várja vendégeit

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, május 24 - 20:34 | Gasztro
Május közepén nyitott a Kukučín utcán a Betyártanya, amely a dunaszerdahelyi kínálatban uralkodó űrt kívánja kitölteni, és igazán csárdai hangulatban fogyaszthatunk finom magyaros ételeket.
A Betyártanya várja vendégeit

„A történet még nyolc éve kezdődött, ennyi ideje különböző fesztiválokon volt jelen a Betyártanya, mert a betyárokhoz hasonlóan eddig úton voltunk, most viszont sátort vertünk” – tudom meg Mundi Józseftől, a csárda tulajdonosától.

József november végén döntötte el, hogy megvalósítja régi álmát, január elején pedig elkezdte az egykori élelmiszer átalakítását és négy hónap múlva már meg is nyitott a Betyártanya. A tulajdonos minden folyamatban főszerepet vállalt, s ahogy megtudtam, ezen nem is akar változtatni, minden nap a munkatársai és a vendégek rendelkezésére kíván állni.

Az állandó hely előnye, hogy stabil személyzettel tudnak dolgozni, de mivel hétvégén zárva tartanak, a jövőben is ott lesznek a régió legjobb rendezvényein. A helyszínként nem véletlenül választotta József a Kukučín utcát, mert ott török, mexikói, olasz, amerikai ételt már lehetett venni, s most már magyar csárda is működik.

Az ételeket súlyra mérik, minden köret és főétel egységára 10 dkg-ként 1,20 euró, ennek fényében mindenki annyit fizet, amennyit eszik. Azért döntöttek az önkiszolgáló megoldás mellett, mert így gyorsabban tudják kielégíteni az éhes vendégek igényeit. A délutánig nyitva tartó Betyártanya csütörtökön és pénteken este is nyitva tart, a zabálócsütörtököt és hörpinteket az élő cigányzene és a jó hangulat jellemzi.

Naponta egyébként három fajta leves, 3-4 főétel, három köret és egy desszert is várja az érdeklődőket, de még nagyon az elején járnak a történetüknek, s igyekeznek minden módon a vendégek igényeihez igazodni. Ezen felül reggelit is kínálnak negyed héttől egészen tízig, saját készítésű saláták mellett a klasszikus reggeli falatokat frissen el is készítik a vendég igényei szerint.

Érdemes tehát betérni, s megkóstolni a dunaszerdahelyi Betyártanya finomságait, mi már kipróbáltuk, csak ajánlani tudjuk!