Back to top

A zene segíthet

Publikálva: 2016, december 21 - 12:15
Nagy Tibikéért, a gerincvelői izomsorvadásban szenvedő kisfiúért szólt a dal a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban.
A Pázmaneum Társulás és a Csaplár Benedek VMK által közösen szervezett jótékonysági esten támogatói jegy megvásárlásával lehetett segíteni Nagy Tibikének.
Karaffa Attila, az este szervezője köszöntőjében elmondta, hogy Tibikét nemrég engedték ki az intenzív osztályról. A koncerten szeretett volna részt venni, de sajnos betegen fekszik otthon, viszont a szeretetet a zenén keresztül továbbíthatjuk hozzá.
Maja és Fecó az Arizóna zenekarból voltak az első fellépők, akik ha csak lehet, kiállnak a nemes ügyek mellett. A Nanana című dalukkal megénekeltetve a közönséget, a közös dal erejével küldték el a reményt Tibikéhez. A Kodály Zoltán Alapiskola gyerekkórusa az idén ősszel alakult, ez volt a negyedik fellépésük. Ismert karácsonyi dallamokat hallhattunk a kórustól, egy dal erejéig karnagyuk, Zöld Ágnes is csatlakozott hozzájuk. A Rising Star című tehetségkutató műsorból ismertté vált Peter Šrámek volt az est sztárvendége. Fellépése azért is jelentőségteljes, mivel ő a beteg kisfiú kedvenc énekese. Peter Tibikének ajánlotta a Még nem veszíthetek című dalt, és elmondta, örül neki, hogy a karácsonyi időszakban együtt tudunk segíteni. Valaskó Ferenc, akit számos ünnepségen, bálon ismerhetett meg városunk közönsége, a DAC stadionban 2015. augusztus 3-án elénekelte az Ismerős Arcok Nélküled című dalát, mely mára a szurkolók himnuszává vált, és azóta minden mérkőzés elején felcsendül. Két másik szám mellett, természetesen ez a dalt is elénekelte a koncerten. A J&M duó, azaz Gálffy Hodosy Marianna és férje, Gálffy József több zenekarból is ismertek. Ezen az esten a Boney M. slágerét, a Sunny-t, de a Piramis híres karácsonyi dalát, a Kívánj igazi ünnepet is elénekelték. A Megmaradásunkért kultúrcsoport elsőrendű feladatának a magyar dal, a népzene, a nemzeti hagyományok tiszteletét tartja. A nemeshodosi csoport számára megtiszteltetés, ugyanakkor kötelesség is egyben, hogy a rászorulókon segítsenek, de fontosnak tartják, hogy az emberi szeretetet ne csak ilyenkor, de az év minden napján sugározzuk. Kiripolszky Péter, felvidéki rockénekes az YBS Fanclub képviseletében vett részt a jótékonysági koncerten. Utolsó dalként a ma már himnusszá vált Nélküled-et adta elő, mellyel - képletesen - a DAC egész szurkolótáborával együtt kívántak sok kitartást Tibikének a gyógyuláshoz.
Tibikének az egyik álma vált valóra, mivel a koncert alatt Karaffa Attila Peter Šrámekkel közösen meglátogatták, sőt, Peter még énekelt is neki a betegágyánál. A jótékonysági est zárszavában az est szervezője elmondta, hogy közel 500 euró jött össze ezen az estén. Aki segíteni szeretne, azt továbbra is megteheti, hiszen elindult egy kupakgyűjtő akció, a kupakokat a Baranyai élelmiszerüzlet melletti Jázmin virágüzletnél lehet leadni. Megköszönte mindenkinek a részvételt, akik eljöttek, hogy támogassák a kezdeményezést, és a fellépőknek, hogy ingyenesen vállalták a szereplést.
A jótékonysági est felvételeit megtekinthetik Képgalériánkban.

Ezt már olvasta?

Cookies