Back to top

Zajlik a tesztelés a Karcsai úton

Publikálva: 2021, január 29 - 09:32
A regionális közegészségügyi hivatal a várossal egyeztetve úgy döntött, hogy már ma letesztelik a Karcsai úti roma közösséget. Az előző heti tesztelésen a roma közösségi központ udvarán állították fel a tesztelőpontot, ám most a konténert a Karcsi úti lakóközösség bejáratához kellett áthelyezni, hiszen magát a karantént senki sem hagyhatja el. Az emberek egyesével vagy családosan érkeznek, és folyamatosan tesztelik őket.
Zajlik a tesztelés a Karcsai úton

Még múlt hét szombaton este rendelt el karantént a közegészségügyi hivatal a válságstáb ülése után a Karcsai úti roma közösség számára, a rendkívül rossz eredmények miatt.

„Azóta folyamatosan kapcsolatban voltam a regionális közegészségügyi hivatal igazgatónőjével, és arra a megállapításra jutottunk, hogy járványügyi szempontból az lenne a jobb megoldás, hogy már ma le lenne a tesztelés. Ráadásul nem antigénteszttel, hanem a pontosabb PCR-tesztettel végzik azt”

– fogalmazott Hájos Zoltán polgármester, hozzátéve, hogy sajnos az antigéntesztelés kapcsán sokan abban a hiszemben vannak, hogy negatívak, ám a teszt sok esetben nem pontos.

„A PCR-teszt nagyobb pontossággal mutatja ki a fertőzöttséget, s ha meglesznek a pontos eredmények, azután lehet majd a következtetéseket levonni, hogy milyen szintű is a fertőzöttség a Karcsai úton. Ezt követően tud majd megfelelő döntést hozni a kérdésben illetékes regionális közegészségügyi hivatal” – jelezte a polgármester. 

Mint elmondta, a város nem, csak a regionális közegészségügyi hivatal tud módosítani, ha kell szigorítani vagy enyhíteni a Karcsai úti roma közösség karanténhelyzetén. Tehát mindenképpen meg kell várni a tesztelés eredményét, aminek fényében döntés születhet. Az eredmény holnapra várható.

 

Zajlik az online regisztráció a városban

A polgármester utalt rá, hogy már most folyamatosan fogynak az időpontok a hétvégi és a hétfői tesztelésre, s az emberek pozitívan reagálnak a jól működő regisztrációs rendszerre, illetve megköszönte, hogy a lakosok figyelemmel kísérik a városban a folyamatokat, a város híreit.

(nagy)

Ezt már olvasta?

Cookies