Back to top

Ülésezett a városi válságstáb: karantén alá helyezték a Karcsai úti lakosokat

Publikálva: 2021, január 23 - 21:44
A városi koronavírus szűrés második napján letesztelt 3622 dunaszerdahelyi lakos között végül 110 Covid–19 pozitívat találtak. A legsúlyosabb helyzet a Karcsai úti Közösségi Központ udvarán felállított tesztelési pontnál alakult ki: az ott letesztelt 172 Karcsai úti lakosból 41-nek az eredménye lett pozitív (23.837%). A helyzet súlyossága miatt a regionális közegészségügyi hivatal a mai nap (január 23.) 21.00 órától karantén alá helyezte a Karcsai úti lakosokat, 10 napra.
Ülésezett a városi válságstáb: karantén alá helyezték a Karcsai úti lakosokat

A regionális közegészségügyi hivatal által kiadott, és a 15/2001-es számú kormányközlönyben (Vestník vlády) megjelent hirdetményben elrendelik a karantént, tájékoztatott Hájos Zoltán polgármester.

A válságstáb ülésén, amelyen a polgármesteren és a hivatalvezetőn kívül részt vett még a járási rendőrparancsnok, a járási elöljáró, a regionális közegészségügyi hivatal igazgatónője, a járványügyi részleg vezetője és a városi hivatal műszaki osztályának vezetője is, arra kérték az állami rendőröket, biztosítsák a karantént, miszerint az ottani lakosok ne hagyhassák el a lakóhelyüket.

A Karcsai úti lakosok ellátását a városi hivatal fogja biztosítani.

(na)

(Lenti felvételek: Nagy Gyula)

Ezt már olvasta?

Címkék: koronavírus
Cookies