Back to top

Vásári élményeink

Publikálva: 2016, szeptember 22 - 07:26
Szeptember végéhez közeledve nekem nem Petőfi verse jut az eszembe, hanem a Csallóközi Vásárok illatai. Emlékszem, gyerekkoromban rengeteg ruhaféle is akadt a Vásártéren, melyekből mára jóval kevesebbet találni, mégis, a hangsúly az élményen van. A gasztronómián, a zenén és a lazításon.

A közös pillanatokon, amelyek valóban feledhetetlenné teszik vásárainkat. A barátaink egészségére emelt pohár boron, az édes murcin, vagy, ahogy mi mondjuk, burcsákon. Meg a jóízűen, nevetve elfogyasztott cigánypecsenyén, kolbászon, s aztán az esti koncertek valamelyikén, amelyen, ha hűvös is volt, jó volt összebújni, barátainkkal együtt énekelni. Sokszor el is felejtjük, de érezzük, a mellettünk álló emberek miatt volt érték az élmény.

És íme, itt az újabb, a következő. Mikor ezeket a sorokat írom, elkezdték a munkálatokat, „jön a vásár”. Szülői otthonomtól nem messze ismét minden négyzetméter megtelik emberekkel. A kedves Olvasó pedig lehet, hogy éppen a programokat böngészi, a Dunaszerdahelyi Hírnöknek köszönhetően. A Csallóközi Vásár a mi ünnepünk. Harminchat éve, hogy elindult, s hogy évről évre több tízezren együtt szórakozhatunk, megoszthatjuk egymással a szeptember esti dunaszerdahelyi pillantok varázsát. Mert az élmény annyi, amennyire mi becsüljük! Éljük hát át, s ne keseregjünk az élet gondjain, hiszen azok mindig voltak, s lesznek is! Most inkább legyen a találkozás élménye ünnep: az önfeledt szórakozásé.

Rajkovics Péter

Megjelent a Dunaszerdahelyi Hírnök 2016.szeptember 21-i számában.

Ezt már olvasta?

Cookies