Back to top

Újra lehet apás szülés Dunaszerdahelyen

Publikálva: 2020, május 13 - 07:37
A kormány enyhítő intézkedései következtében a dunaszerdahelyi Svet zdravia kórházban is engedélyezik kísérő személy jelenlétét szülésnél. Az újabb rendelkezés május 12-től lép érvénybe.
Újra lehet apás szülés Dunaszerdahelyen

A kísérő személynek legalább 14 napja nem lehetnek COVID-19-re utaló tünetei, az utolsó két hétben nem tartózkodhatott Szlovákia határain kívül, nem lehetett kapcsolatban olyan személlyel, akit igazolt fertőzöttként tartanak nyilván. A kísérőnek becsületbeli nyilatkozatot kell kitöltenie és aláírnia. Fontos továbbá, hogy a szülés ideje alatt védőfelszerelést kell viselnie, melyet a kórház biztosít számára.

A tervezett műtéteket is végrehajtják

A dunaszerdahelyi Svet zdravia kórház közleményében arról is tájékoztatott, hogy fokozatosan kezdik végrehajtani a tervezett műtéteket.

A műtét előtt a betegnek 14 napos otthoni elszigeteltségben kell lennie, amely alatt nem mutatnak ki koronavírus-fertőzöttségre utaló jeleket. Az operáció előtti vizsgálatot abban az intézményben hajtják végre, ahol a műtétre is sor kerül.

A kórház már elkezdte értesíteni azon pácienseket, akiknek a járvány kitörése miatt márciusban halasztották el a műtétjét.

Továbbra is érvényes az az intézkedés, hogy a kórház épületébe lépőknek belépés előtt ellenőrzésen kell átesniük, a kórház pedig továbbra is szigorú higiéniai-járványügyi rendszerben működik.

A kórház kihelyezett COVID részlegének szakemberei 273 pácienstől vettek mintát, melyből sajnos 4 pozitív eredményt mutatott. Mobil ellenőrzés keretében 1194 mintát vettek. Megelőző tesztelést a kórház több mint 300 dolgozója esetében hajtottak végre.

ProCare és Svet zdravia alapján

Ezt már olvasta?

Cookies