Back to top

Újfajta kulturális kezdeményezés

Publikálva: 2017, május 11 - 08:31
A Vámbéry Ármin Alapiskola mellett működő szülői szövetség és az iskola szervezésében kerül sor május 13-án a Győri Balett „Romance – Belső hangok” című előadására a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban. Noha az előadás egyedi, hiszen Dunaszerdahelyen első alkalommal lép fel a társulat, a cél távlatibb, ugyanis a szülői szövetség nem titkoltan szeretné kezdeményezésével színesíteni a kulturális életet városunkban.

Mint Vámbéry Alapiskola szülői szövetségének elnöke, dr. Horváth Zoltán alpolgármester elmondta, nem újítani, sokkal inkább hagyományt őrizni, illetve hagyományt feleleveníteni szeretnének. „Elég csak visszatekinteni a két világháború közötti színes kulturális életre, amelyből az egyéb társadalmi egyletek, csoportok mellett az iskolák is szervesen kivették a részüket, s egy-egy általuk rendezett jótékonysági est, hangverseny vagy színi előadás az egész település életét megmozgatta. Természetesen Dunaszerdahelyen ma is számos színvonalas és igényes kulturális esemény zajlik, amelyeknek palettájában mi is szeretnénk nemcsak az iskola tanulóinak a szüleit, családját megszólítani, hanem egy-egy ilyen eseményt a dunaszerdahelyieknek is »odaajándékozni«.”

Az évente a szülői szövetség és az iskola szervezte néhány ilyen közös, újabb kulturális rendezvény célja természetesen az is, hogy olyan „iskolán kívüli” találkozási pontokat építsen ki az iskola és a város közélete, a szülők és a tanárok, illetve a maguk a családok között is, amelyek jó alkalmul szolgálhatnak az együttlétre, a barátságok ápolására, az ismeretségek elmélyítésére, és a közös eszmecserékre.

Ekképp többek között az iskola szülői bálja, a nagyszabású, gyermeknap melletti sulis családi nap mellett így még több ilyen találkozási pontot kínálhatnak egymás számára a felek.

Masszi János iskolaigazgató szerint a Vámbéry Alapiskola minden bizonyal nem tartana ott most sem színvonalában, sem teljesítményében, ahol tart, ha nem lenne ilyen fantasztikus egyőttműködés a szülőkkel.

„Évek óta hagyományosan így működik nálunk: közös akciókat, programokat szervezünk a szülőkkel, és állandóan ott tudjuk támogatásukat a szakmai munkánk mögött. És ezek az együtt töltött idők, az anyagi segítségen túl, valóban minőségi tartalmakat hordoznak. Szülő, tanár és diák között így aktív, érdemi háromszög alakul ki. Úgy vélem, hogy a régióban, sőt megkockáztatom, a kerületben is példaértékű szülő–iskola kapcsolatról, együttműködésről van szó a Vámbéry Alapiskola életében” – foghalmazott Masszi János.
_______________________________________

A Vámbéry Ármin Alapiskola mellett működő szülői szövetség szervezésében sorra kerülő május 13-ai a jótékonysági balettelőadás bevételét az
iskola interaktív segédeszköz-parkjának bővítésére szeretnének fordítani a szülők. Az est támogatói a város, a Csaplár Benedek művelődési
központ, az FCC Environment Kft., a Reproffset nyomda, illetve a Kukkónia – médiapartnerei pedig portálunk, a dunaszerdahelyi.sk és a DSTV.
Jegyek – 20 Eurós áron – az iskola titkárságán, valamint a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban már kaphatók. Az iskola titkárságán ezen kívül 10 Eurós támogatói jegyet is vásárolhatnak az iskolabarátok.

Ezt már olvasta?

Cookies