Back to top

Újabb útszakaszok válhatnak fizetőssé a járásban

Publikálva: 2019, november 13 - 07:42
A Nagyszombat Megyei Önkormányzat kérvényezte a közlekedési minisztériumtól, hogy a tehergépjárművek sofőrjei számára tegyen díjfizetőssé tíz újabb, kritikus állapotban lévő útszakaszt, melyek többsége a Galántai és a Dunaszerdahelyi járásban található.
Újabb útszakaszok válhatnak fizetőssé a járásban

Jozef Viskupič megyefőnök rámutatott, annak következtében, hogy a kamionok elkezdték használni a megyei igazgatásban lévő, másod- és harmadosztályú utakat, leromlott ezek technikai állapota és romlott a közlekedésbiztonság is. Viskupič felhívta a figyelmet, hogy a regionális utakat nem ilyen intenzitású forgalomra, és nem ilyen terhelésre tervezték.

„A megnövekedett teherforgalom és az ezt kísérő jelenségek – a kipufogógáz, a károsanyag-kibocsátás, a zaj, a rázkódás, amely negatív hatással van a házak tartószerkezetére, a gyalogosok, gyerekek és kerékpárosok veszélyeztetése – nagy mértében rontják a másod- és harmadosztályú utak közvetlen közelében élő lakosok életminőségét. Az érintettek ezzel összefüggésben már többször is beadvánnyal, panasszal vagy petícióval fordultak a megyéhez” – figyelmeztetett a megyefőnök.

A megye összesen tíz másodosztályú útszakasz fizetőssé tételtét kérvényezte a közlekedési minisztériumtól.

Ebből négy szakasz, amely összesen 142 kilométert tesz ki, első osztályú utakkal párhuzamos. A maradék hat szakasz összesen 107 kilométer hosszú.

forrás: Ma7.sk

Ezt már olvasta?

Cookies