Back to top

Újabb húsz véradó „született”

Publikálva: 2019, február 17 - 15:29
Tizenegyedik alkalommal segíthettek vérükkel az önkéntesek a MAX üzletközpontban a Bálint-napi vércsepp elnevezésű akción.
Újabb húsz véradó „született”

Ahogy azt Ferenci Ildikó, a MAX szórakoztató és üzletközpont menedzsere elmondta, már reggel fél nyolctól várták a véradókat, hogy előbb a regisztrációs lapokat kitöltve, nyolc órától fogadhassák őket a Nemzeti Transzfúziós Szolgálat Érsekújvári Kihelyezett Részlegének munkatársai. A véradás zökkenőmentesen zajlott, köszönhetően a transzfúziós szolgálat, valamint a Vöröskereszt Dunaszerdahelyi Egylete önkénteseinek.

Dél után, amikor már az utolsó véradókat fogadták, Nagy Dagmar, a Szlovák Vöröskereszt Dunaszerdahelyi Területi Egyletének vezetője örömmel számolt be portálunknak az idei jótékonysági akció sikeréről. Szavai szerint 97 személy jelentkezett véradásra, ami önmagában is jó eredménynek számít, főleg, ha számításba vesszük, hogy a jelentkezők túlnyomó része adhatott is vért. A megjelentek közt hárman ezúttal adtak 10. alkalommal, ezáltal őket a Janský-érem bronz, egy megjelent pedig 20. alkalommal adott vért, ezáltal őt a Janský-érmeket ezüst fokozatára terjesztik fel. Sikeresnek bizonyult a fiatalokat megszólító kampányuk is, 2019-ben húszan jelentkeztek életükben először vért adni, ami magasabb az előző évek adataihoz képest. Megtudtuk továbbá azt is, hogy a Bálint-napi vércsepp akció tovább folytatódik járásunkban, március 3-án Szapon, a kultúrházban lehet vért adni 8-12 óra között, majd március 10-én a pódafai faluházban szintén 8-12 óra közt, továbbá a dunaszerdahelyi kórházban is várják az önkénteseket, minden kedden és szerdán 7.00-től 11 óráig.

Az egyik véradó hölgy nagy mosollyal az arcán mesélte, hogy már harmadszor adhatta vérét a rászorulóknak, és ez annyira jó érzéssel töltötte el, hogy amíg csak lehet, szeretné folytatni ezt az áldásos tevékenységet.

Ezt már olvasta?

Cookies