Back to top

Új tanév, újabb kihívások – megkezdődött a tanév a Kodály alapiskolában is

Publikálva: 2022, szeptember 5 - 14:55
A Kodály Zoltán Alapiskolában is becsengettek az új tanévre.
Új tanév, újabb kihívások – megkezdődött a tanév a Kodály alapiskolában is

Ibolya Olivér, a Kodály Zoltán Alapiskola igazgatója örömmel köszöntötte az iskola tanévnyitóján a diákokat, szüleiket, az iskola tanárait, valamint a megnyitó vendégeit: Karaffa Attila alpolgármestert - aki valamikor szintén az iskola diákja volt, valamint Puha György városi képviselőt, az iskolatanács tagját, aki, mint mondta: mostantól apukaként is kötődik az iskolához, tekintve kislánya az idén kezdi meg az első évfolyamot.

„Mi, akik már ismerjük az iskola életét, tudjuk, milyen változatos itt az élet. Példaként az elmúlt éveket is említhetem, amikor a világjárvány alatt jött a távoktatás, amibe mindenki belejött, de tudjuk, mennyire más a közvetlen kapcsolat. Bízom benne, hogy ez a veszély már nem fogja befolyásolni ezt a tanévet.

Újabb feladatok várnak rátok, diákokra és ránk, tanárokra egyaránt“ – mondta köszöntőjében Ibolya Olivér,

majd üdvözölte a 26 kis elsőst és a mintegy 30, az iskolába idén érkezett új diákot, majd mindenkinek sikeres tanévet kívánt.

Karaffa Attila, Dunaszerdahely város alpolgármestere először a kis elsősökhöz szólt, hiszen számukra az iskola egy vándorút új állomása az óvoda után.

„Az újtól nem kell tartanotok, hiszen itt vannak a szüleitek és a tanárok, akik majd segíteni fognak nektek az évek folyamán, ez a közösség, ahová jártok, minden gondon átsegít majd“ - mondta, majd hozzátette:

„Valamikor majd vezetők, munkások, orvosok lesztek; amit megtanultok az iskolában, az évek folyamán sokszor fogtok rá emlékezni. Ehhez kívánok sok egészséget!“ – mondta az alpolgármester.

Puha György az önkormányzat és az iskolatanács nevében köszöntött mindenkit. Megköszönte a szülőknek, hogy az anyanyelvi oktatást választották, majd kiemelte:

 „Fontos, hogy az otthonról hozott és az iskolában kapott értékrend megegyezzen, ekkor lesz könnyű eligazodni az életben is”.

Mindenkinek sikeres tanévet kívánt, a pedagógusoknak pedig azt, hogy munkájuk ne csak kenyérkereső munka, hanem megbecsült tevékenység legyen.

Ahogy a korábbi években, az idén is egy újabb képpel gazdagodott az iskola képtára. A Karaffa Attila adományozta gróf Széchenyi István portrét a megnyitón leplezték le a tanévnyitó vendégei, ezzel 36-ra növekedett az iskola folyosóin látható ismert és elismert tudósok, államférfiak, sportolók képmásainak tára.

Az igazgató úrhoz, alpolgármester úrhoz és a képviselő úrhoz hasonlóan mi is sikeres, eredményekben gazdag tanévet kívánunk diáknak és tanárnak egyaránt!

Szöveg és kép: -rovin-

Ezt már olvasta?

Cookies