Back to top

Új Forrás koncert

Publikálva: 2017, augusztus 23 - 09:19
Igazi zenei csemege a népzene kedvelőinek! Szeptember 1-jén Dunaszerdahelyen, a kultúrház előtti színpadon ad koncertet az Új Forrás zenekar, amely a népzene tiszta kincseit felhasználva értelmezi újra a gospel műfaját. Zenei profizmus, igényes, értékálló szövegek, fenomenális előadás jellemzi őket.
Esemény időpontja: 
Péntek, 2017, szeptember 1 - 18:30
Helyszín: 
Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ

Rossz idő esetén a koncert a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ színháztermében kerül megrendezésre.

Az együttes elődje – a FORRÁS nevű zenekar – 1988–89-ben alakult egy testvérpár, Pálhegyi Dávid és Máté, valamint Szigeti Gábor közreműködésével.

A kötelező sorkatonai szolgálat alatt a fivérek a kiüresedett, sivár laktanyában inspirációt, útmutatást keresve a Biblia tanulmányozásába kezdtek, s ennek hatására születtek meg első dalaik.

1990-ben jelent meg első albumuk, FORRÁS címmel. Ekkor a hangszerelés még teljesen akusztikus volt: ének, gitár, cselló, fuvola, népi hegedű, és mindezt átitatta a népzenei hangzás és formavilág.

1992-ben a zenekarhoz csatlakozott Horváth Bea, az ő közreműködésével született meg a Száraz földből virág nyílik című lemezük.

2001-ben a zenekar további tagokkal bővült, és a nevüket Új Forrásra változtatták. Még ebben az évben egy teljesen új, magas zenei színvonalon készült albummal jelentkeztek, amely a Négy szelek felől címet viselte.

Ez az igényes, különleges, műfajteremtő zenei hangzás jellemzi a következő lemezeiket is:

Egy szó kiált (2003)

Nem így lesz holnaptól (2006)

Az igazi áttörést – mind szakmai szempontból, mind a közönség elismerését kiváltva – a 2015-ben megjelent Csillagösvényeken című album hozta meg, ami 2016-ban két kategóriában is Szikradíjat kapott.

ETNO-GOSPEL

Azt az egyedülálló zenei stílust képviselik, amely ötvözi a népzenei elemeket a gospel műfajával. A zenei elemek mellett nagy hangsúlyt kap a szöveg, amelyben a gospelre jellemző spiritualitás, tartalmas mondanivaló összefonódik egyfajta örömzenével.

Cookies