Back to top

Új diákpolgármestert választottak

Publikálva: 2023, április 20 - 08:58
Három jelölt adta elő az elsősorban a város fiataljait érintő elképzeléseit a szerdai diákpolgármester-választáson.
Új diákpolgármestert választottak

Az eseményen választást, és az ifjúsági programot koordináló Tilajčík Edit köszöntötte városunk alpolgármestereit, Karaffa Attilát és dr. Puha Györgyöt, a képviselő-testület bizottságainak elnökeit, Gútay Lászlót és Nagy Krisztiánt, az ifjúságpolitikai megbízottat, a városi ifjúsági parlamentet koordináló Bugár Györgyöt, a szakbizottságok megjelent tagjait, az iskolák küldötteit, valamint a diákpolgármester-jelölteket. Miután ismertette a választás programját, átadta a szót a regnáló diákpolgármesternek, Fialka Tamásnak.

Fialka Tamás, aki közel másfél évig látta el feladatát, beszélt a város és a fiatalok együttműködésével megvalósult programokról.

Ezt követően a dunaszerdahelyi városi képviselő-testület Ifjúsági és Sportbizottsága, valamint az Oktatási és Kulturális Bizottsága által meghirdetett választáson három dunaszerdahelyi iskola diákja, Dziadek Tamás, a Kodály Zoltán Alapiskolából, Németh Evelin, a Szent István téri Közös Igazgatású Középiskolából, valamint Tóth Kamilla, a Neratovicei téri Magán Szakközépiskolából mondta el a jelenlévők előtt a következő időszakra vonatkozó elképzeléseit, terveit.

A diákok iskolai életének lehetőségeiről, a fiatalok közéletbe, valamint az önkéntes munkába bekapcsolásáról egyaránt szó esett az egyes jelöltek bemutatkozása során, majd a rövid, ötperces prezentációk után a város alpolgármestereinek kérdéseire ugyanúgy kimerítő választ adtak, ahogy a választást élénken figyelemmel kísérő bizottsági tagok, valamint az egyes iskolák küldötteinek felvetéseire is igyekeztek terveiket bővebben magyarázni, ötleteiket előadni.

A titkos szavazáson a Szent István téri Közös Igazgatású Középiskola diákja, Németh Evelin kapott bizalmat a városi ifjúsági parlament tagjai döntése értelmében.

Dunaszerdahely alpolgármesterei, valamint a városi hivatal Közoktatási, szociális, sport és Kulturális főosztálya munkatársai egyaránt támogatásukról biztosították a megválasztott diákpolgármestert, akit április 20-án fogad, egyben iktat be tisztségébe dr. Hájos Zoltán, városunk polgármestere.

Szöveg és kép: -rovin-

Ezt már olvasta?

Cookies