Jelenlegi hely

Tűz a tanteremben! Szerencsére csak gyakorlatként

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, június 18 - 17:38 | Hírek
A Vámbéry Ármin Alapiskolából kedden 10 óra után 10 perccel riasztották a tűzoltókat és a mentőket, mert a fizikai szaktanteremben tűz ütött ki. A segítség néhány perc alatt a helyszínen volt, s mindenki épségben távozott az iskolából.
Tűz a tanteremben! Szerencsére csak gyakorlatként

Mindez szerencsére csak egy gyakorlat része volt, amelyben egy esetleges vészhelyzetet akartak modellezni és valójában tűztől sem kellett senkinek félnie. A gyerekek két percen belül már az iskola udvarán voltak, a tanteremben bennragadt osztályt és tanárukat pedig a tűzoltók egyenként mentették ki. Sőt, a gondnok is külön figyelmet igényelt a mentésben résztvevőktől, de őt is megtalálták a szakemberek.

Mint Masszi Jánostól, az oktatási intézmény igazgatójától megtudtuk, összehangolt gyakorlatról volt szó, a járási tűzoltóság kereste meg őket, hogy ilyen látványos és élethű módon próbálják ki felkészültségüket. A 630 diák és a mentésbe részt vevő szakemberek egyaránt jól teljesítettek, s a végén a közös képek sem maradtak el. Mindenki abban bízva távozott, hogy éles helyzetben nem kell hasonló kihívással megküzdeniük.