Jelenlegi hely

Továbbra is népszerű a magyar mint idegen nyelv

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, november 6 - 08:46 | Testvérvárosi hírek
A beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Felnőttképzési Központja szervezésében ötödik alkalommal tartottak magyar mint idegen nyelv kurzust. A tanfolyamra Kárpátalja szerte 3997 fő jelentkezett 209 csoportban. 116 csoportban A1-es szinten, valamint 74 csoportban A2-es szinten folyt az oktatás. A tanúsítvány-átadóra október 26-án a főiskola átriumában került sor.
Továbbra is népszerű a magyar mint idegen nyelv

A résztvevőket Váradi Natália, a GENIUS Jótékonysági Alapítvány irodaigazgatója köszöntötte, valamint ismertette a tanfolyam sikerességére vonatkozó adatokat. Elmondta, hogy a 3997 résztvevő közül eredményes szóbeli vizsgát 2344 fő tett, akiknek szívből gratulált. Beke Mihály András, Magyarország Beregszászi Konzulátusának első beosztottja a „minden ember annyit ér, ahány nyelvet tud” elvet vallva gratulált az oklevelet megszerzőknek. Ötvös Sándor tolmácsolásában hallhattuk Grezsa István miniszteri biztos szavait. „Önök azok, akik a két ország közötti legerősebb természetes kapcsolatot teremtő kárpátaljai magyarság mellett hidat építenek nemzeteink közé” – tudhattuk meg az üzenetből, melyet Keszler Mária fordított ukrán nyelvre. „Egy nép nyelvének megismerésével annak kultúráját is megismerjük, amivel emberileg is gazdagabbak lehetünk. Minden nyelv egy világnézetet tükröz” – hangsúlyozta Orosz Ildikó, a Rákóczi Főiskola rektorasszonya.

Az ünnepi megnyitót követően sor került az oklevelek átadására. A tanúsítványokat Ötvös Sándor és Beke Mihály András adta át a csoportok vezetőinek. A szervezők reményüket fejezték ki az újabb képzések elindításával kapcsolatban.

Kurmay Anita / karpatinfo.net

Címkék: Beregszász