Back to top

Több mint 400-an futottak Tibikéért

Publikálva: 2018, október 1 - 06:48
A MAX Dunaszerdahely üzletközpont harmadik éve szervezte meg a Csallóköz Marathon Club, valamint a Szlovák Vöröskereszt segítségével a MAX Run vasárnapi futódélelőttöt, melynek bevételéből évente egy-egy súlyos egészségügyi problémával küzdő fiatalt támogatnak. Az idén a dunaszerdahelyi Nagy Tibike megsegítéséért futottak a jótékonysági rendezvény résztvevői.

A MAX Run-ra reggeltől regisztrálhattak a futni és támogatni vágyók, gyerekek és felnőttek egyaránt. A gyerekek részére 250 méteres futást szerveztek, melyre 61-en jelentkeztek. A felnőttek számára három távot jelöltek ki a szervezők, 2,5 km, 5 km valamint 10 kilométeres futáson vehettek részt a mozgást kedvelők. Aki nem szeretett volna futni, a támogatási lehetőség előttük is nyitva állt, szívesen fogadták a Szlovák Vöröskereszt kasszájába a támogatásra szánt összeget.

A felnőtt versenyen 362-en indultak, 121-en a 2,5 kilométeres, 175-en az 5 kilométeres, 66-an pedig a 10 kilométeres futási lehetőséget választották.

A regisztráció után bemelegítettek, majd előbb a gyerekek, később pedig a felnőttek indultak neki a választott távolságnak. Kuriózumként érdmes megemlíteni, hogy a dunaszerdahelyi kézilabda klub minden korosztálya képviselte magát, több távon is indultak, így részvételükkel nagyban támogatták a kezdeményezést.

Közben megérkezett Nagy Gyöngyike is, Tibike anyukája, hogy megtekintse a jótékonysági rendezvényt, addig pedig a somorjai Oros Marika egészségügyi nővér vette át tőle a komoly feladatot, és vigyázott a nagyon beteg fiúra.

Miután mindenki teljesítette a bevállalt távot, minden résztvevő jutalomban részesült, valamint emlékérmet kaptak, többek közt Vida Kristophertől, a DAC játékosától.

A színpadon megjutalmazták a leggyorsabb, valamint a legidősebb futót, majd a szervezők átadták Tibike anyukájának a megsegítésre összegyűjtött összeget: 2691,- eurót.

Színpadra lépett még Varga Tamás, aki Nagy Tibike kedvenc zeneszámát énekelte el, a Még nem veszíthetek című slágert. A jótékonysági rendezvény végén a futók közt értékes tombolákat sorsoltak ki.

Hatalmas képgalériánkban a rendezvényen készült felvételeket tekinthetik meg.

Ezt már olvasta?

Cookies