Back to top

Tanévnyitó – a vírus árnyékában

Publikálva: 2020, szeptember 2 - 12:27
Rendhagyó módon indult a tanév a városi alapiskolákban, így a Vámbéry Ármin Magyar Tannyelvű Alapiskolában is. 2020 szeptemberében szülők nélkül várták a gyerekeket osztályfőnökeik – csupán az elsősök és szüleik számára tartottak rövid ünnepélyes tanévnyitót.
Tanévnyitó – a vírus árnyékában

Az eseményen Masszi János igazgató köszöntötte vendégeiket, akik jelenlétükkel megtisztelték az iskolát. Így Jaroslav Kmeťet, a közlekedési minisztérium államtitkárát, Író Tibort, a Dunaszerdahelyi Munka-, Szociális és Családügyi hivatal igazgatóját, dr. Hájos Zoltánt, városunk polgármesterét, valamint dr. Horváth Zoltánt, az alapiskola szülői szövetségének elnökét.

Masszi János egyben üdvözölte a legkisebb Vámbéryseket, az iskola kiselsőseit is, azt kívánva a számukra, hogy a tanévkezdés izgalma, mosolya továbbra is ott ragyogjon az arcukon. Üdvözölte a gyerekek szüleit is, köszöntve őket a Vámbérys családban. 

Hájos Zoltán polgármester szerint „a 2020/21-es tanév mindannyiunk számára számos bizonytalanságot hoz magával. Miután ez év tavaszán mindenkit sokkolt egy ismeretlen ellenség, önök, pedagógusaink, soha nem látott szívóssággal küzdöttek a Coviddal. 

Egy teljesen új, nehéz helyzettel szembesültek és olyasvalamit tettek le az asztalra, amit korábban még elméletben is valószínűtlennek tartottak volna”

– fogalmazott Hájos Zoltán, megköszönve a pedagógusok és a pedagógiai alkalmazottak munkáját. Egyben kifejezte annak a reményét is, hogy a pedagógusok az új tanévet mindennap azzal a tudattal élhetik meg, hogy hivatásuk nélkülözhetlen és szükséges mindannyiunk számára. 

Jaroslav Kmeť államtitkár is üdvözölte a gyerekeket, egyben sok energiát és sikert kívánva nekik. Mint elmondta, ő maga negyven évvel ezelőtt volt kiselsős, és bizony nagyon félt az iskolától.

Azonban ma már másképp látja, ma nem kell a kicsiknek félnie, hiszen nagyon jó tanárok várják őket, és szüleik is azon fognak munkálkodni, hogy sikererrel vegyék az előttük álló akadályokat.  

Felhívta a kiselsősök figyelmét arra is, ha rollerral, biciklivel érkeznek az iskolába, mindig biztonságosan közlekedjenek.

Író Tibor minden oktatásban résztvevőnek azt kívánta, hogy az új tanév sok örömben, tudásban bővelkedő legyen, s minden szülőnek, pedagógusnak ehhez sok kitartást kívánt. 

Horváth Zoltán a szülői szövetség nevében köszöntötte a megjelenteket.

„Soha jobb dolog nem történhetett volna a gyerekekkel, mint az, hogy Vámbérysek lettek és ezért nagy köszönet jár a szülőknek. Ti vagytok, gyerekek, a Vámbéry tanulói jövője, szüleitek pedig a Vámbéry szülői szövetsége munkájának, a hagyományok folytatóinak a jövője”

– fogalmazott. 

A rövid ünnepség végén Jaroslav Kmeť közlekedési államtitkár és Író Tibor hivatalvezető osztotta szét a gyerekek között a minisztérium ajándékait.

Képgalériánkat itt tekinthetik meg!

(na)

Ezt már olvasta?

Cookies