Jelenlegi hely

Talpraesett tanulók

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, március 10 - 12:04 | Oktatás
Eredményesen telt az elmúlt időszak a Kodály Zoltán Alapiskolában, több versenyen szerepeltek sikeresen diákjaik.
Talpraesett tanulók

A Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Verseny járási fordulóján több tanuló képviselte az iskolát. Közülük hárman kiérdemelték, hogy a kerületi fordulón képviseljék az iskolát: Csehy Flóra (próza), Varga Zaránd Ágoston és Koller Antónia Eszter (vers).

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet által meghirdetett „Magyar címer és zászló” című nemzetközi rajz- és esszépályázaton is gyönyörű eredményeket értek el. Saját kategóriájukban 1. helyezettek lettek: Beke Luca (2. évf.), Kurucz Rebeka (6. évf.); míg 2. helyen végzett Komlós Eszter (3. évf.) illetve Lakatoš Emma (5. évf.). Mindannyian hivatalosak a budapesti díjátadóra, amelyet március 16-án a Várkert Bazárban szerveznek. Horváth Sára, 9. évfolyamos tanuló az esszépályázaton részesült különdíjban a „...Boldogságom, magyar nyelv!“ című írásával.

A Szivárványos álmok rajzversenyen Patos Lilla, Álló Nikol, Bíró Leila és Godó Máté alkotásai lettek díjazottak.

Megszületett a Magyar vagyok... Határtalanul nemzetközi rajzverseny eredménye is. A Kodály alapiskola tehetséges diákjait március 14-én várják a miskolci díjátadásra. Díjazott lett Balogh Boglárka, a 6. évfolyamból, Csehy Flóra az ötödikből, illetve Farkas Zsófia, Tóth Viktória és Orbán Zsuzsanna 9. évfolyamos lányok alkotásai is díjazottak lettek – valamennyien részt vehetnek a pályázat kiírói által szervezett nyári nemzetközi rajztáborban.

A Csemadok Országos Tanácsa megbízásából a Csemadok Rimaszombati Területi Választmánya és a Gömör-Kishonti Művelődési Központ 2018-ban hirdette meg a XVII. Ferenczy István Országos Képzőművészeti Versenyt. A Kodályos tanulók saját kategóriájukban megszerezték a dobogós helyeket. Orbán Zsuzsanna 1., Zsigárdi Sarolta 2., Farkas Zsófia pedig a 3. helyen végzett. Oklevéllel jutalmazták Horváth Sára, Barczi Noémi és Fekete Eszter munkáit.

Gratulálunk a szép eredményekhez!