Back to top

Szombattól megszűnik az ingyenes autóbusz-közlekedés

Publikálva: 2020, április 28 - 10:04
Szombattól már nem lesz ingyenes a közlekedés Nagyszombat megyében, jelentette be hétfőn a Jozef Viskupič megyeelnök és a három közlekedési vállalat képviselője.
Szombattól megszűnik az ingyenes autóbusz-közlekedés

Az Arriva Trnava, az SAD Dunajská Streda és a SKAND Skalica buszai továbbra is a megszokott menetrend szerint üzemelnek. A megye állta a költségek egy részét, az eddigi kiesést körülbelül 400 ezer euróra becsülte. Az utasok száma 80%-kal, körülbelül egymillió fővel csökkent.

„Májustól újra fizetni kell a buszjegyért" - mondta Viskupič. A COVID-19 betegség terjedésének megakadályozására március 17-én vetettek be intézkedéseket az autóbusz-közlekedési társaságok, a járműveken továbbra is be kell tartani a szigorú higiéniai előírásokat. „A sofőrök szájmaszkban és összecsukható védőfal mögött vezetnek" - mondta Viskupič, és hozzátette, nemsokára újra lehet készpénzzel fizetni a jegyért, a fuvarozók azonban azt ajánlják az utasoknak, továbbra is részesítsék előnyben a csipkártyás fizetést, ami számos előnnyel jár, például kedvezményekre jogosít. Peter Nemec, a cég vezérigazgatója elmondta, az Arriva májusban e-shopot indít, amelyen keresztül feltölthető a hitelkártya. A közlekedési kártya továbbra is érvényes marad.

Berényi József, a megye alelnöke megköszönte az utasoknak, hogy eddig is betartották az óvintézkedéseket, aminek köszönhetően egyetlen olyan esetről sem tudnak, hogy a buszon fertőződött volna meg valaki.

Olyasmiről sem érkezett jelentés, hogy egyesek visszaéltek volna az ingyenes utazás lehetőségével.

„Készek vagyunk rugalmasan reagálni az aktuális helyzetre és fokozatosan enyhíteni az intézkedéseket" – mondta Viskupič. A következő lépés az lesz, hogy a helyközi autóbusz-járatok menetrendjét az iskolai szünethez igazítják, ami a szolgáltatás 90%-át érinti. Ez a következő tanév elejéig maradhat érvényben. A fuvarozóknak eddig senkit nem kellett elbocsátaniuk a járvány okozta helyzet miatt.

forrás: Ma7.sk

Ezt már olvasta?

Cookies