Back to top

Szombaton döntenek a lockdown sorsáról

Publikálva: 2021, december 3 - 20:36
Szombaton – a lockdown bevezetése utáni tizedik napon – fogja az egészségügy-miniszter és a többi szakértő kiértékelni a világjárvánnyal kapcsolatos adatokat. Ezt Eduard Heger (OĽANO) kormányfő jelentette ki a pénteki sajtótájékoztatóján.
Szombaton döntenek a lockdown sorsáról

A kormányfő hozzátette: az elemzés alapján fognak esetlegesen újabb óvintézkedéseket javasolni.

Ha az intézkedések enyhítése szóba kerül, az Heger szerint a beoltottakra és azokra vonatkozik majd, akik már leküzdötték a COVID-19 betegséget. „Hogy mikor és hogyan, ez majd kiderül a holnapi értékelés után” – mondta a miniszterelnök.

Heger az ellenzék vezetőit ismét oltásra szólította fel. Elismerte, hogy a koalíció tagjaival már beszéltek a kötelező oltás lehetőségéről, de megállapodás egyelőre nem született.
A kormányfőnek bevallása szerint nincs tudomása olyan, COVID osztályokon dolgozó egészségügyi alkalmazottakról, akik nem kaptak jutalmat.

„Ha létezik ez a probléma, megvizsgáltatom. Én azt az információt kaptam a miniszter úrtól, hogy a pénzt kifizették” – fűzte hozzá.

A kormány múlt héten teljes lezárást jelentett be a rossz járványhelyzet és a kórházban kezelt páciensek magas száma miatt. Egyben kilátásba helyezte, hogy tíz nap után felülvizsgálják a bevezetett óvintézkedéseket.

(TASR/Felvidék.ma)

Ezt már olvasta?

Cookies