Back to top

Szeretet és segítség

Publikálva: 2020, február 17 - 07:50
Az idei Bálint-napi vércsepp akció „A szeretet gyógyít” szlogen jegyében zajlott. Vasárnap a MAX üzletközpontba pedig sokan jöttek, hogy vérükkel segítsék mások gyógyulását.
Szeretet és segítség

Országos szinten jubileumát ünnepelte a Bálint-napi vércsepp akció, hiszen negyedszázada szervezik évről évre. Az üzletközpont vezetősége 12. alkalommal csatlakozott ehhez a jótékonysági rendezvényhez.

„A korábbi évekhez hasonlóan az idén is sikerült megvalósítani a mobil vérvételt, hála az akcióban részt vevő szervezeteknek” - mondta el portálunknak az üzletközpont menedzsere, Ferenci Ildikó. „Ami viszont a legfontosabb, hogy a segítőkész emberek sem voltak restek, szabadidejüket és vérüket „áldozták” a nemes ügyért. Az idén ráadásul rekordrészvételt jegyezhettünk, hiszen 114 véradó regisztráltatta magát a Szlovák Vöröskereszt Dunaszerdahelyi Területi Egylete segítségével.”

A dunaszerdahelyi területi egylet vezetője, Nagy Dagmar örömmel számolt be arról, hogy növekszik az önkéntes véradók tábora. A 2020-as MAX-ban megszervezett Bálint-napi véradás alkalmával 22 újdonsült véradót jegyezhettek be. Azt is megtudtuk a Vöröskereszt munkatársaitól, hogy a Bálint-napi vércsepp elnevezésű akció egészen március 13-ig zajlik, a járás több településén lesz még lehetőség bekapcsolódni mobil véradás keretében.

A véradók nem csak a segítségnyújtás jó érzésével gazdagodtak, a támogatók jóvoltából az üzletközpontban található több bolt, illetve a véradásnak helyt adó mozihálózat kedvezményeket biztosító kuponjaiból kaptak egy-egy csomagot.

Tekintsék meg Képgalériánkat is.

Szöveg és kép: Rózsár Vince

Cookies