Back to top

Szebbé, üdébbé lehet tenni a világot és a várost

Publikálva: 2021, április 22 - 16:14
A Föld napja alkalmából a „Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?” mottójú programsorozattal készült Dunaszerdahely város Önkormányzata, amelyet április 22–24. közt dr. Hájos Zoltán polgármester, A. Szabó László és Karaffa Attila alpolgármesterek szerveznek meg.
Szebbé, üdébbé lehet tenni a világot és a várost

A programsorozat részeként folyatódott az Ültessünk fát a jövőnek elnevezésű, hosszú távú közterületi zöldprogram. Ezúttal a Városháza téren zöldellő füves terület mellé kerültek facsemeték. Karaffa Attila alpolgármester és Gútay László képviselő támogatták azt az ötletet, hogy a korábban, a környéken lakók ültette fák mellé továbbiak kerüljenek a programnak köszönhetően.

Harmanovsky Viktor, a Municipal Real Estate városi közterület-fenntartó vállalat munkatársa kérdésünkre elmondta, hogy a mai faültetés csupán az első lépése a tér csinosításának. Hamarosan bokrokkal, cserjékkel szegélyezik majd a lakótelep központi füves területét.

A Föld napját megtisztelő, kedves rendezvény zajlott délelőtt a Vámbéry téren. A Komensky utcai óvoda lurkói segítségével „virágosodott“ be a tér egyik földes négyzete. Karaffa Attila és Harmanovsky Viktor főkertész fogadták az ovisokat, majd segítségükkel ültették tele karcsai rózsával a Szent György-templom mögötti egyik földes négyzetet. A srácok élvezettel és odafigyeléssel helyezték el a virágokat, majd annak rendje és módja szerint meg is locsolták.

„A nap egyik legjobb pillanata, amikor a Komensky utcai ovisokkal virágokat ültettünk a templom téren. A “büdöske” (karcsai rózsa) nagy sikert aratott. Megtudtam a gyerekektől, hogy bizony már anyukájukkal ők is ültettek virágot és valakinek eper, másnak málna terem otthon“ - mondta el örömmel Karaffa Attila.

A Föld napját követő két napon - szintén a rendezvénysorozathoz kötődve - zajlik a Szedd össze a szemetet! program, mellyel arra biztatják a város lakosságát, hogy a lakókörnyezetükben található szemetet összegyűjtsék és bezsákozzák. A városi hivatal ehhez ingyenesen biztosítja a 120 literes zsákokat és gumikesztyűket, valamint a szemét elszállítását is.

A városháza ezért felhívja a lakosok figyelmét, illetve a tömblakások bizalmiait, hogy pénteken délig jelentkezhetnek a városháza műszaki osztályánál a gyűjtéshez szükséges eszközökért.

A programsorozat részeként rajz-, fotó- és újrahasznosított termékekből készült kreatív tárgyak versenyét is meghirdették a város alapiskolás és középiskolás tanulóinak.

A téma a Föld napja, az alkotások pedig tetszőleges technikával készíthetők. Egy pályázó egy pályaművet nyújthat be.

Beküldési határidő: 2021. április 30.

A pályaműveket az alábbi címre lehet küldeni, illetve leadni:
Városi hivatal
Fő utca 50/16,
929 01 Dunaszerdahely

A mai nap fő mozzanatait megtekinthetik Képgalériánkban.

-rovin-

Ezt már olvasta?

Cookies