Jelenlegi hely

Sikikonyha – negyedszer is díjesővel

Publikálva: 2018, június 19 - 09:02
Újabb, finomabb ételek, a régmúltból elővarázsolt sütemények, igényes tálalások – ezek jellemezték a hétvégi Sikikonyhát, a szabad tűzön készült ételek és házi sütemények versenyét.
Sikikonyha – negyedszer is díjesővel

A Sikabony Polgári társulás negyedik alkalommal szervezte meg csapatok és egyéni jelentkezők (a sütemények versenyében) számára a Sikikonyhát, vagyis a szabad tűzön készült ételek és házi sütemények sikabonyi versenyét.

A zsűriben idén Laci bácsi, azaz Benke László mesterszakács, mestercukrász, olimpiai bajnok, az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend alapító nagymestere, Bene Sándor Venesz-díjas mesterszakács, az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend szakácsszekciójának vezetője, Izsák Lajos, a Club Culinare Hungary tagja, népi főzőmester, Benke Gyula, valamint Simon Ferenc, a Sikabony Polgári Társulás elnöke foglalt helyet.

A Sikikonyhán ezúttal tizenkét csapat főzött, volt vörösboros szarvaspörkölt, csilis bab, marhagulyás krumplis pogácsával, marhapörkölt, pacalpörkölt, disznóorr pörkölt, muflon ragu, töltött káposzta, paprikás krumpli és diétás burger – a délidőre érkező éhes látogatók nagy örömére. A látványkonyhán pedig ezúttal is a zsűri főztjét csodálhatták-ízlelhették meg az érdeklődők, miközben a talpalávalót az Oké zenekar húzta...

Végül egy különdíj, három arany-, három ezüst- és három bronzérem talált gazdára. Az első díjat a PAPAMAMA csapata vihette haza ismét, a Léva-melléki muflonragu, sikabonyi módra, szalonnás-gombás zsemlyegombóccal című „költeményükkel”. Egyben ők lettek a közönségdíjasok is, a legtöbbet eladott kóstolójegyek alapján, valamint a vándorserleg végső tulajdonosai is – minthogy már harmadszor nyerték meg a versenyt.

Másodikként az SPT csapata végzett, töltött káposztájukkal, míg harmadikként a Nagy hohó csapat került dobogóra, disznóorr pörköltjükkel.

A sütemények kategóriájában 21 féle sütemény fölött „ítélkezett” a zsűri. Az első díjat Bazsó Mária vitte el, paprikás-borsos hajtoványával, másodikként Posvancz Margit rácsos almás pitéje végzett, míg harmadikként Virt Mária zserbúja lett díjazott.

A Sikikonyhán még egy elismerést is átadtak, az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend nagy ezüstkeresztjét a zsűri elnöke, Benke László Simon Ferencnek, a polgári társulás elnöként adományozta. Simon Ferenc a kitüntetés kapcsán elmondta, nem övé, hanem a Sikabony Polgári Társulásé mindezért az érdem. 

Nemcsak a csapatok jártak jól, hanem a rendezvényre kilátogatók is, hiszen mindenki jóllakottan, elégedetten térhetett haza. 

A rendezvényen készült felvételeinket itt tekinthetik meg!