Back to top

A pénzügyek világával ismerkedtek a Vámbérysek

Publikálva: 2019, szeptember 26 - 17:24
A Szlovákiai Magyar Közgazdász Társaság szervezésében a pénzügyi tudatosság témáját érintő előadássorozat indult, amelynek csütörtöki állomása a Vámbéry Ármin Alapiskola volt.
A pénzügyek világával ismerkedtek a Vámbérysek

A társaság képviseletében Rajkovics Péter közgazdász (a portálunkat működtető vállalat igazgatója) előbb a nyolcadik majd a kilencedik osztályos diákoknak tartott egy-egy tanítási óra hosszú interaktív előadást, amelynek célja az volt, hogy a fiatalok találkozzanak a pénzügyek tudatos kezelésének témakörével. A bevezetőben Masszi János igazgató is hangsúlyozta, milyen fontos szerepe van a gazdasági kérdések megértésének a mindennapjaink során, s arra kérte a diákokat, hogy maguk is kapcsolódjanak be az előadásba kérdéseikkel.

Így is lett és a két órán közel 120 diák a pénz szerepe mellett arról is beszélgetett az előadóval, hogyan kell egy átlagos fizetést havonta beosztani, milyen kiadásokkal kell számolnia a háztartásnak és milyen jövedelemre számíthatnak a fiatalok, ha évek múlva dolgozni kezdenek. A tanulók tehát kíváncsiak voltak a témára, amelyen keresztül a Szlovákiai Magyar Közgazdász Társaság szeretné elérni, hogy egyre több szó essen a tizenévesek iskolai órái alatt is a pénzügyekről, mert az eladósodottság veszélye továbbra is fenyegetően jelen van Dél-Szlovákiában, s ennek megelőzését már fiatal korban el kell kezdeni, mert a munkapiacra belépők az egyik fenyegetett csoportba tartoznak.

Rajkovics érdeklődésünkre elmondta, a mai előadás is jó példa volt arra, hogy a fiatalokat igen is érdekli a téma, de szükség van arra, hogy folyamatosan beszéljenek róla a saját közösségükben, mert egy megkerülhetetlen területről van szó.

Ezt már olvasta?

Cookies