Back to top

Olvasás-népszerűsítés Andersennel

Publikálva: 2018, március 24 - 12:47
Hans Christian Andersen, dán meseíró tiszteletére szervezik meg 2000-től az Egy est Andersennel című könyvtár- és olvasás-népszerűsítő programot.

A Dunaszerdahelyi Csallóközi Könyvtár az idén 15. alkalommal vett részt ebben a szórakoztató, egyben oktató rendezvénysorozatban. Ahogy azt Lacza Ilona, a városi és regionális könyvtár igazgató-helyettese elmondta, 2018-ban országosan mintegy 8.500-10.000 gyermek tölti ezt az estét az iskolai, vagy a helyi könyvtárban.

A magyar és szlovák nyelvű köszöntők után a két résztvevő, a Smetana ligeti alapiskola és a Kodály Zoltán Alapiskola diákjai adtak rövid kultúrprogramot.

A fiatal „könyvmolyok” esküt tettek, melyben megígérték, hogy továbbra is a könyvtár látogatói lesznek, szeretni fogják az olvasást és a könyveket. Míg a magyar gyerekekkel Benes Tarr Csilla és Kantner Éva interaktív előadás keretében dolgozták fel az est központi témáját adó Rendíthetetlen ólomkatona című mesét, addig a szlovák gyerekeknek Mária Pogányová olvasta fel ezt a klasszikust. Garajszki Margit előbb szlovák, később magyar nyelven szórakoztatta a srácokat a Bobula és Ignác című meséjével. Miriam Pénteková, a Mačičky PT egyik vezetője a szlovák gyerekekkel a cicákról, és azok mentéséről beszélgetett. Az est folyamán könyvkeresztelő is zajlott. Az ANTRE Kiadó igazgatója, Alena Paľová és Jana Krajčovičová írónő mutatták be legújabb közös kiadványukat, az „Ako mačky zachránili tigra” című mesekönyvet.

A kedves és szórakoztató esten öröm volt látni, hogy a harminc kis könyvmoly milyen élvezettel kapcsolódott be a játékokba és a beszélgetésekbe.

Tekintsék meg felvételeinket Képgalériánkban.

Ezt már olvasta?

Cookies