Back to top

A nőknek mindenkor jár az elismerés, hiszen otthont teremtenek

Publikálva: 2023, március 10 - 08:34
A nemzetközi nőnap alkalmából köszöntötte a nyugdíjasklub hölgytagjait csütörtökön városunk vezetése.
A nőknek mindenkor jár az elismerés, hiszen otthont teremtenek

Alföldi Rozália, a klub vezetője üdvözölte Hájos Zoltán polgármestert, Karaffa Attila alpolgármestert, a városi hivatal szociális osztályának munkatársait, illetve a nőnapi kultúrműsor előadóit: Kollár Katalint és Érsek Rezsit.

A két előadóművész „szeretett bolondulásig“, „fogtak sétapálcát“, és volt „egy kis hacacáré“ is - azaz Fényes Szabolcs zeneszerző ismert és kedvelt slágereit énekelték a hálás közönségnek. Kollár Katalin az előadásuk végén jó egészséget kívánt mindenkinek, és azt, hogy az elmúlt két év után a továbbiakban már ne legyen semmilyen gátja a felhőtlen szórakozásnak.

Hájos Zoltán megköszönte a kedves műsort, amellyel a művészek megadták a délután megfelelő alaphangját. A nemzetközi nőnap rövid történelmi összefoglalója kapcsán megjegyezte, sokszor még ma is olvashatunk arról, hogy nem részesítik egyenlő elbírálásban a nőket és a férfiakat. Ahogy Hájos Zoltán a délelőtt folyamán a városi nyugdíjasotthonokban, a nyugdíjasklubban is elmondta, a városi hivatalban nem tesznek különbséget a nők és a férfiak közt, ugyanolyan elbírálásban vannak részesítve, az anyagi elismertségüket a betöltött munkakörük és a vele járó felelősség határozza meg.

Európában a közösségben és a családban is egyenrangú partnerként kezelik a nőket, de vannak olyan kultúrák, ahol a mai napig különbséget tesznek köztük - mondta a polgármester, majd kiemelte, meg kell tartanunk identitásunkat, azt, ami a mi kultúrkörünkből adódik, hogy a férfi és a nő egymás egyenrangú társai. Ez a családokban és a kisebb-nagyobb közösségekben is így van, és ezt meg kell tartanunk - tette hozzá Hájos Zoltán.

A nők szerepének fontosságát férfi szemszögből értelmezve csodálatának adott hangot városunk vezetője, hiszen a nők ugyanúgy ledolgozzák a napi nyolc órát, de mellette a családokat menedzselik, majd még más egyéb dolgokra is van erejük, amire a férfiak nem lennének képesek - nem fizikailag, hanem teherbírásban - emelte ki.

„Végzik ezt a második és a harmadik műszakot - nem öncélból, hanem azért, hogy az a család, az a közösség együtt tudjon maradni. Ezért nagy elismerés jár nekik, a teherbírásuk, a kedvességük, a törődésük miatt. Ez az, amit a nemzetközi nőnap alkalmából, de nem csak március 8-án kell elismerni, hanem mindenkor, hiszen otthont teremtenek.“

„Az otthon az nem a négy fal, hanem az önök törődése, az önök kedvessége, az önök munkája - ez teszi az otthont otthonná. Ez erősíti a nő és férfi kapcsolatát, ez váltja ki az elismerésünket - ezt kell meglátni és ezt kell mindennap elismerni“ - mondta Hájos Zoltán.

„Kívánom, hogy legyen ez a nap és minden más, az év többi napja is az önök számára rendkívüli nap, ami erőt és vidámságot ad“ - zárta gondolatait városunk polgármestere, majd jó egészséget kívánva emelte poharát az ünnepeltekre.

A közös koccintás után Karaffa Attilával együtt szép ajándékkal kedveskedtek a hölgyeknek, majd Érsek Rezsi hangulatos zenéje mellett folyt beszélgetés a délután további részében.

Szöveg és kép: Rózsár Vince

Ezt már olvasta?

Cookies