Back to top

Nem a győzelem, hanem a tapasztalás a fontos

Publikálva: 2018, március 26 - 13:39
Országos kyokushin karatebajnokság helyszíne volt vasárnap a városi sportcsarnok.

A dunaszerdahelyi Seishin Karate Klub szervezésében megvalósuló Kyokushin szlovák nyílt bajnokságra négy ország: Szlovákia, Magyarország, Lengyelország és Ukrajna 33 klubjának 410 versenyzője nevezett, minitől (óvodások) egészen junior kategóriáig.

A verseny megnyitóján a csapatok felvonulása után Sensei Markovics János üdvözölte a sportolókat és a vendégeket, majd átadta a szót Dr. Horváth Zoltán alpolgármesternek.

Alpolgármester úr a város vezetése, és saját nevében is üdvözölte a versenyzőket és a látogatókat, egyben köszönetét fejezte ki a szervezőknek, hogy éppen Dunaszerdahelyt választották ki egy ilyen neves viadal helyszínéül. Mint mondta, nincs nagyobb öröm a lelátón ülő szülők, nagyszülők, edzők számára, mint ennyi mosolygós arcú, harcra kész, elhivatott kis sportolót láthatnak a küzdőtéren. A gyerekekhez szólva pedig elmondta, hogy a sportolás mellett ne feledkezzenek meg a tanulásról, és azokról sem, akik lehetővé teszik azt, hogy űzhessék ezt a sportot.

Sensei Markovics János, a Szlovák Shinkyokushin Karate Szövetség elnöke szintén üdvözölte az erőpróba résztvevőit, és megköszönte mindenki munkáját, aki segített a szervezésben és a lebonyolításban. A sportolóknak azt kívánta, hogy sokat tanuljanak a küzdelmekből, függetlenül attól, hogy győznek vagy sem. Elvégre nem a győzelem, hanem a tapasztalás a fontos, ahogy a küzdősportok fő célja is a jobb emberré válás.

A megnyitó után öt tatamin folytak a küzdelmek körülbelül 80 kategóriában, kor- és súlycsoportok szerint.

Felvételeink a rendezvényen készültek.

Dunaszerdahelyi helyezettek:

1.helyezettek:
Öllös Hunor
Farkas Attila
Farkas Kevin
Tóth Fábián

2.helyezettek:
Almási Orsolya
Bognár Marcel
Bognár Péter
Alföldi András
Németh Gábor

3.helyezettek:
Meleg Vince
Mészáros Erik
Nagy Rebeka

Ezt már olvasta?

Cookies