Back to top

Nem csak a húsz éveseké...

Publikálva: 2016, december 9 - 13:37
A 75 év felettieket köszöntötte Dunaszerdahely város önkormányzata szerdán a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban.

Bondor Borbála, a Dunaszerdahelyi Magángimnázium diákja, valamint Klaudia Kukunbergová, a Dunaszerdahelyi Egészségügyi Középiskola diákja köszöntötték egy-egy verssel a szépkorúakat az ünnepség kezdetén. Bíró Éva, az ünnepi délután műsorvezetője elmondta: ahogy évek óta, a városi önkormányzat most is ünnepség keretében fejezi ki a nyugdíjasok iránti megbecsülését és tiszteletét. Köszöntötte az ünnepélyen részt vevő alpolgármestereket, A. Szabó Lászlót és Horváth Zoltánt, valamint Molnár Tímeát, a Városi Hivatal Közoktatási, Szociális, Sport és Kulturális Főosztályának vezetőjét.

A. Szabó László köszöntőjében kiemelte, hogy egy élet munkája elismerést és tiszteletet érdemel, ezért is köszöntik megkülönböztetett figyelemmel a jelenlévőket éppen a karácsonyi készülődés, az adventi várakozás időszakában. Az életkor érték: aki többet élt, éretté válik, többet tud. Éppen ezért arra kérte az ünnepelteket, hogy adjanak az utánuk jövőknek: tanácsot, tapasztalatot, és szeretetet. A szeretet ugyanis olyan, mint a bumeráng - mindig visszatér a feladóhoz -, ezért azt kívánta a szépkorúaknak, hogy sokszorosát kapják vissza annak, amit ők adnak. Záró szavaiban pedig az idős kor szépségéről szólt Joseph Campbell szavaival: Mint fehér gyertya az oltár felett, oly szép az arc ha megöregedett.
Az ünnepi műsor részeként Kollár Katalin és Derzsi György adtak elő ismert operettslágereket, mellyel - ha csak egy rövid időre is - a fiatalságot lopták vissza a szívekbe.
A meghívottak ezután az önkormányzat karácsonyi ajándékát vehették át a városi hivatal alkalmazottaitól a művelődési központ előcsarnokában.

Ezt már olvasta?

Cookies