Back to top

Ne halogassa tovább az orvos felkeresését!

Publikálva: 2020, május 21 - 11:50
Erre biztat a dunaszerdahelyi kórház is, amely magasabb higiéniai standarddal várja a pácienseket. Mindez azt szolgálja, hogy a lehető legtöbb ember hozzájuthasson a megfelelő orvosi ellátáshoz, és ha valakinek műtétre van szüksége, azon is áteshessen.
Ne halogassa tovább az orvos felkeresését!

A járványügyi helyzetre való tekintettel és a betegek biztonsága érdekében minden fekvőbeteg szájmaszkot kap és fertőtlenítőszert is talál a szobán, a kórház helyiségeit pedig napközben többször kitakarítják.

A Csallóköz kórházában fokozatosan visszatérnek az elhalasztott tervezett műtétek és preventív vizsgálatok elvégzéséhez.

A Svet zdravia kórházlánchoz tartozó intézményben olyan körülményeket sikerült kialakítani, hogy ismét teljes gőzzel tudnak a betegekre figyelni.

A magasabb higiéniai standardhoz tartozik a fekvőbetegek sebészmaszkkal való ellátása is.

„Ahányszor csak szükséges, kicseréljük azokat – például, ha sokat köhög a beteg és eközben nedvessé válik és már nem tudja betölteni funkcióját. A betegnek akkor kell hordania a maszkot, amikor szobájából a folyosóra lép, ahol más betegekkel vagy az egészségügyi személyzettel is találkozhat. Természetesen a légzési nehézségekkel küszködő betegek nem fogják hordani” – tájékoztatott Jana Skalová, a kórházlánc fő járványügyi szakembere.

Ezen kívül minden betegszobán van kézfertőtlenítő. Ennek köszönhetően nemcsak szappannal és vízzel, de speciális oldattal is kezet moshatnak a páciensek, amelyek hatékonyabban végeznek a mikrobákkal.

A kézfertőtlenítő adagolókat minden helyre felszerelték, kivéve néhány speciális munkahelyet, mint a pszichiátria, ahol ezt biztonsági okokból mellőzték.

A járvány óta örvendetesen nőtt az egészségügyi alkalmazottak által használt fertőtlenítőszerek mennyisége is, ami szintén a betegek biztonságát szolgálja.

Tisztaság fél egészség

A Szlovákiában érvényes előírások szerint a rendelőket naponta egyszer, a fekvőbeteg osztályokat pedig kétszer kell fertőtleníteni.

A járvány ideje alatt a Svet zdravia kórházaiban áttértek a napi háromszoros fertőtlenítésre, mégpedig a kórház minden helyiségében.

Ráadásul monitorozzák a mikrobiológiai környezetet – mintát vesznek különböző felületekről –, figyelve, hogy nincsenek-e patogén mikroorganizmusok az intézményben, amelyek veszélyeztethetik a kórházban lévők egészségét. Az utóbbi  öt évben 6,5 ezer mintát vettek – a padlóról, a gyógyszeres asztalkáról, a számítógépek billentyűzetéről, az infúziós állványokról, az ágyakról, az ágyneműről és más tárgyakról.

Továbbra is érvényes, hogy aki a kórházba belép, annak egy ellenőrzésen kell átesnie, vagyis megmérik a testhőmérsékletét, ellenőrzik a szájmaszk viselését, fertőtlenítik a kezét és a légzőszervi problémákra is rákérdeznek.

Ennek alapján döntik el, melyik páciens kerül a vörös zónába, és melyik folytathatja útját arra az osztályra, ahová készült.

A rendelőintézetre is érvényes a napi háromszoros fertőtlenítés, és telefonos időpontkéréssel próbálják megakadályozni, hogy egyszerre túl sok beteg legyen a várótermekben.

www.procare.sk/hygiena-plus oldalon minden szükséges információ megtalálható.

Pro Care és Svet zdravia

Ezt már olvasta?

Cookies