Back to top

Nagyszombat megye szociális otthonaiban nem találtak fertőzöttet

Publikálva: 2020, május 13 - 06:54
Tesztelték a Nagyszombatmegye által fenntartott szociális intézmények lakóit és dolgozóit. Mind a 1048 alkalmazott és a 1484 lakó koronavírus-tesztjének eredménye negatív lett – tájékoztatott Jozef Viskupič, Nagyszombat megye elnöke.
Nagyszombat megye szociális otthonaiban nem találtak fertőzöttet

A gyorsteszteket az Állami Tartalékalaptól kapta a megye. „Azokban az esetekben, amikor az eredmény kérdéses volt, ún. PCR-tesztet végeztek. Valamennyi kontrollteszt eredménye negatív lett” – mondta a megyeelnök. A megye a Medirex társasággal együttműködve végezte az alkalmazottak PCR-tesztelését.

Viskupič rámutatott, hogy március elején a megye valamennyi szociális létesítményben szigorú higiéniai és járványügyi intézkedéseket vezettek be. Megtiltották a látogatást, és mindent megtettek, hogy a lehető legkevesebb legyen a közvetlen kontaktus például a beszállítók és a lakók vagy alkalmazottak között. „Nem vártuk az államra, lehetőségeinkhez mérten minden munkavállalót védőfelszereléssel láttunk el” – mondta a megyeelnök, és hozzátette, a megyei önkormányzat továbbra is ellenőrzi a járványügyi intézkedések betartását.

forrás: Ma7.sk

Ezt már olvasta?

Cookies