Back to top

Nagyszombat megye: A középiskolák diákjai elsősegélynyújtásban fognak versenyezni

Publikálva: 2020, június 30 - 07:17
A Nagyszombat megye fiatal életmentője címet viselő versenyt, amelyben Nagyszombat megye középiskoláinak diákjai elsősegélynyújtásban fognak versenyezni, 2020. szeptember 22-én rendezi meg a megyei önkormányzat.
Nagyszombat megye: A középiskolák diákjai elsősegélynyújtásban fognak versenyezni

Az eseményt Nagyszombat központjában több állomáshelyen és a megyei hivatal helyiségeiben rendezik meg. A diákok elsősegélynyújtási tudásuk felmérése során elméleti ismereteiket és gyakorlati készségeiket is bizonyíthatják.

„Nagyon örülünk, hogy a Nagyszombat megye fiatal életmentője elnevezésű verseny iránt már első alkalommal nagy volt az érdeklődés. Az egész megyéből 33 iskola diákjai jelentkeztek be. Az elsősegélynyújtással kapcsolatos alapképzést oktatásuk fontos részének tartjuk. Célunk az, hogy felkészítsük a középiskolás diákokat a kiélezett, kritikus helyzetek kezelésére, amikor néhány perc alatt hozzájárulhatnak az emberi élet megmentéséhez" – mondta Lucia Šmidovičová, a Nagyszombat Megyei Hivatal Egészségügyi Főosztályának igazgatója.

A versenybe tavaly szeptember végéig lehetett jelentkezni. A megvalósítás tervezett júniusi időpontja előtt számos oktatási tevékenységet tartottak az iskolákban. A súlyosbodó járványügyi helyzet miatt a versenyt szeptemberre halasztották.

A megye az eseményt a Szlovák Vöröskereszttel közösen szervezi – a zsűriben a megyei középiskolai tanárok, a Sürgősségi Orvosi Szolgálat operatív központja, valamint a tűzvédelmi és műszaki mentőszolgálat képviselői foglalnak helyet.

ttsk

Ezt már olvasta?

Cookies