Back to top

Nagyszombat megye díjai – több dunaszerdahelyit is elismertek

Publikálva: 2021, október 5 - 06:33
A Nagyszombat Megyei Önkormányzat díjait, a megye rangos elismeréseit 33-an vehették át szeptember 29-én a nagyszombati Ján Palárik Színházban. A kitüntetettek között Dunaszerdahelyről a kultúra területén ott találjuk Gútay László városi képviselőt, a kulturális bizottság elnökét, in memoriam Huszár Lászlót, a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet néhai igazgatóját, és a sport területén in memoriam Sidó Ferencet, a DAC egykori játékosát és trénerét.
Nagyszombat megye díjai – több dunaszerdahelyit is elismertek

„Nagyon örülök, hogy értékelhetjük azokat az inspiráló személyeket és csapatokat, akik Nagyszombat megyét mindannyiunk számára jobb és szebb otthonná teszik. (...) Büszke vagyok, hogy együtt alkotunk egy régiót a társadalmi élet minden területén” – fogalmazott Jozef Viskupič megyeelnök.

A győztesek listáját, huszonnégy személyt és kilenc csoportot a megyei képviselők hagyták jóvá még szeptemberi ülésükön. A díjakat hét kategóriában, így az egészségügy, a szociális ellátás, az oktatás, a kultúra, a sport, a közlekedés és a civil társadalom kategóriájában ítélték oda.

A díjazottak között van Dunaszerdahelyről Gútay László városi képviselő, a kulturális bizottság elnöke is. Az idén életjubileumát, 70. születésnapját ünneplő Gútay László gazdag tevékenységet tudhat maga mögött, többek között kultúrházigazgató Nagymegyeren, de folklorista, táncpedagógus, a Szőttes néptáncegyüttes egykori tagja, a Shadows Club zenei formáció gitárosa, művészeti vezetője számos kulturális projektnek. Az érintettel rövidesen interjút közlünk.

Az eseményen in memoriam elismerést kapott Huszár László, a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet néhai igazgatója, a felvidéki magyar kultúraszervezés jeles alakja, akinek szerteágazó tevékenységét Dunaszerdahely Város Önkormányzata is Pro Urbe-díjjal ismerte el, posztumusz.

A sport területén emelték ki, ugyancsak in memoriam, a DAC futballklub egykori játékosát és trénerét, Sidó Ferencet is, akit a koronavírus-járvány ragadott el közülünk. Sidó Ferenc több publikációt is megjelentett szeretett csapatáról, a DAC-ról.

„Köszönjük mindannyiuknak a felelősségteljes és professzionális hozzáállást, a munkát és az elkötelezettséget. Nekik köszönhetően mi is előrelépünk ebben a nehéz időszakban, amelyet járvány jellemez”, zárta gondolatait Viskupič megyeelnök.

(nagy)

Ezt már olvasta?

Cookies