Back to top

Nagysikerű kórushangverseny helyszíne volt a Csaplár művelődési központ

Publikálva: 2023, november 20 - 06:16
A Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ adott otthont november 18-án, szombat este a Dél-Szlovákia énekel kórushangversenynek, mely a Csallóközi Népművelési Központ és a Szlovákiai Magyar Zenebarátok Társasága szervezésében, a Nagyszombati Kerületi Önkormányzat támogatásával valósulhatott meg.
Nagysikerű kórushangverseny helyszíne volt a Csaplár művelődési központ

A rendezvényt, melynek fő küldetése, hogy zeneszerzői versenyeken és alkotói megbízásokon keresztül népszerűsítse a szlovákiai magyar kórusművészetet, az idén negyedik alkalommal rendezték meg.

A dunaszerdahelyi városi művelődési központ színpadán a nagymegyeri Janiga József Művészeti Alapiskola Gyermekkara, a bősi Kék Duna Vegyeskar, a komáromi GAUDIUM Vegyeskar és Hangszeres Kamaraegyüttes, a komáromi Selye János Egyetem Cantus Iuventus Nőikar, a dunaszerdahelyi Szent György Kórus, az alistáli TE DEUM LAUDAMUS Kamarakórus és a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Vass Lajos Kórusa szerzett felejthetetlen élményt a közönségnek.

A hangversenyt Jana Svetlovská, a Csallóközi Népművelési Központ igazgatónője, illetve Takács Tímea, a Csaplár Benedek VMK igazgatónője is köszöntötte, majd a koncert zárásaként oklevelet nyújtottak át a résztvevő kórusoknak, illetve a jelenlévő zeneszerzőknek.

További felvételeinket megtekinthetik képgalériánkban.

Szöveg és kép: Rózsár Vince

Ezt már olvasta?

Cookies