Jelenlegi hely

Nagyobb borutca, újabb látványosságok, több körhinta, pelenkázó a kismamáknak

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, szeptember 19 - 08:10 | Közérdekű
Ma 11 órakor nyitják meg hivatalosan a 39. Csallóközi Vásárt, amely a tavalyinál is több attcakcióval, és rengeteg árussal várja a vásárba igyekvőket – kicsiket és nagyokat egyaránt.
Nagyobb borutca, újabb látványosságok, több körhinta, pelenkázó a kismamáknak

Hét Borház a Borutcában

Idén is kizárólag igényes, minőségi borokat kóstolhatnak meg a bor szerelmesei a vásárban, ahol a Borutcában hét borház kínálja a legfinomabb nedűket, így a Világi Winerwy (Helemba, Sk), a Cramele Recas (Erdély), a Vinobro (Nyúl, Villány, Csopak, Hu), a Promitor - Vinorum (Galánta, Sk), a Peter's Balton Pincészet (Hu), a Laposa Pincészer (Badacsony, Hu), az Istvándy Pincészet (Badacsony, Hu), valamint a Magyar Borok Háza (Tök, Tokaj, Pannonhalma, Badacsony, Erdély).

 

Újabb látványosságok, több szórakoztató attrakció

Idén több körhinta, több játék érkezett a kisebbek szórakoztatására a vásárba. A nagyobb területen elhelyezkedő szórakoztató látványosságoknál ezért – a rendezők reményei szerint – pedig talán olcsóbban lehet majd megúszni egy-egy menetet, ugyanis a nagyobb kínálat várhatóan leviheti az árakat is, amelyek eléggé borsosak egy-egy család számára. 

Ételben-italban is nagyobb lesz a kínálat, ugyanis bővült a gasztronómiai ínyencségeket szolgáltatók száma és területe is. Természetesen idén is lesz kézműves utca, számos értékes portékával.

Újdonság, hogy a kismamákat a városi sportcsarnokban pelenkázó várja majd, ahol szoptatni is lesz lehetőségük. 

A rendezőség arra kéri a vásárba látogatókat, hogy fölöslegesen ne szemeteljenek, hanem a vásár területén több helyen kirakott szemeteskukákba dobják bele a szemetet. Idén ezeket is gyakrabban fogják cserélni.

Szelfipont is várja a vásárba látogatókat, ahol közös képet készíthetnek a vásár emlékét később felidézni.

Gond lesz parkolni

Korábban már jeleztük, hogy a vásár környékén nehezebb lesz leparkolni, illetve jó tudni, hogy a Gyurcsó István utcát egyirányúsították ma reggeltől. 
A városi rendőrség is kéri a lakosságot, ne parkoljanak tilosban, ne állják el az ott lakók bejáratait, garázsaik előtti kijáratokat, és akkor elkerülik a figyelmetlenségből keletkező büntetést.

A vásár biztonságát folyamatos rendőri jelenlét kíséri majd.

Korábban arra is felhívtuk a figyelmet, hogy közlekedni fog, és megáll a MOL Aréna mellett a városi kisvonat is – érdemes tehát azt is kihasználni, illetve a gépjárműveket vagy a nagyobb bevásárlóközpontoknál, vagy a gokartpályán hagyni.