Back to top

Ne autóval! – forgalomkorlátozás, parkolási nehézségek, járni fog a kisvonat

Publikálva: 2019, szeptember 18 - 13:45
Csütörtökön nyitják meg a 39. Csallóközi Vásárt – az esemény miatt forgalomkorlátozásra és parkolási nehézségekre kell számítani a vásártér környékén, illetve a környező utcákban.
Ne autóval! – forgalomkorlátozás, parkolási nehézségek, járni fog a kisvonat

Forgalomkorlátozás

A vásár ideje alatt évről évre egyirányúsítják a Gyurcsó István utcát, ahová ennek ellenére a Kisudvarnoki út felől sokan megpróbálnak mégis bejutni, maguknak okozva kellemetlenséget ezzel, fogalmazott Pápay Zoltán vásárigazgató, aki szerint sok büntetést megspórolhatnának a szabálytalan autósok, ha figyelnék a kihelyezett közlekedési táblákat és az erről szóló városi híreket. Tehát a Gyurcsó István utcára csak a Sport utcai körforgalom felől lehet majd behajtani.

Figyelem! A korlátozás csütörtökön reggel 6 órától már érvényben lesz!

 

Parkolás

Ugyancsak jelentős gondot okoz minden évben a parkolás is – ez várhatóan idén sem lesz másképp, tehát ismételten azt hangsúlyozza a városi hivatal, hogy a vásárt és a stadion környékét nem célszerű csütörtök és vasárnap között autókkal megközelíteni, forgalmi dugókat okozva ezáltal. 

Arra kérik a lakosságot és a vásárba tartókat, hogy autóikat hagyják inkább a bevásárlóközpontok parkolóiban, illetve az erre a célra a vásár idejére megnyitott gokartpályán, ahol ingyenesen tudnak majd parkolni.

Szombaton még nagyobb közlekedési káoszt lehet elkerülni, ha időben érkeznek a focidrukkerek, illetve eleve a jelzett parkolási lehetőségeket használják ki. Aznap lesz ugyanis 17 órától a DAC–Rózsahegy összecsapás, illetve később a vásár nagyszínpadán a hatalmas érdeklődéssel várt Ákos koncert is.

 

Lehet kisvonattal is!

A vásár ideje alatt közlekedni fog a dunaszerdahelyi turistavonat is, a Sport utcán a MOL Aréna melletti buszmegállótó, tehát szinte a „vásár szívétől” szállítja majd az utazóközönséget. Onnan a Gyurcsó István utca, illetve a bevásárlóközpontok felé fog közlekedni, ezen az útvonalon.

Praktikus lehet így akár a kisvonattal közlekedni!

Ezt már olvasta?

Cookies