Back to top

Modernebb körülmények a rehabilitációra

Publikálva: 2016, december 16 - 12:40
Pénteken délelőtt adták át a dunaszerdahelyi kórház fizioterápiás és rehabilitációs osztályának megújult rendelőit.

A pincéből az első emeletre került a részleg, a büfé feletti részen balra találják majd a kórházlátogatók, ahol is megújult környezetben, modernebb körülmények között épülhetnek fel a betegek. Az átadással összekötött sajtótájékoztatón a média képviselőinek Zita Ženišová, a Svet zdravia hálózat által működtetett kórház igazgatója elmondta, az új helyen sokkal több fényben és kellemesebb hangulat várja a pácienseket, igyekeztek ezzel is segíteni a felépülést. Emellett nagyobb komfort és magántér is fogadja majd őket.

A részleg naponta átlagosan 80 beteget szolgál ki, 200 procedúrával és teljes körű kezelést kínál a balesetek és műtét utáni pácienseknek. Az osztály vezetője, Königsmark Éva  először is megköszönte a hálózat segítségét, hogy modernabb körülményeket között várhatják a betegeiket, majd bemutatta az egyes termeket, amelyet aztán a média képviselői meg is nézhettek közelebbről. Az első "látogatói" és kipróbálói a kezeléseknek a DAC focistái voltak, méghozzá a Michalík, Szarka, Kontár trió.

A beruházás kapcsán a város nevében örömét fejezte ki Horváth Zoltán alpolgármester is, aki a felszólalók közül egyedüliként két nyelven, a szlovák mellett magyarul is szólt a jelenlévőkhöz, reményének adott hangot, hogy a folytatásban is olyan jó hangulatú munka fog uralkodni a kórházban, amely évtizedek óta rá jellemző. Róbert Hill, a Svet zdravia hálózat orvosigazgatója pedig hangsúlyozta, a beruházások ezzel nem érnek véget a dunaszerdahelyi kórházban, a most átadottnak az értéke 80 ezer euró volt.

Ezt már olvasta?

Cookies