Back to top

Minikiállítás a könyvtárban

Publikálva: 2020, július 11 - 11:09
Pénteken értékelték ki a Dunaszerdahelyi Csallóközi Könyvtárban azt a két pályázatot, melyeket a karantén idején hirdettek.
Minikiállítás a könyvtárban

Annak érdekében, hogy a gyerekek az otthon eltöltött időt hasznosan, egyben szórakoztatóan tölthessék, a könyvtár munkatársai megkérdezték az érdeklődőket, milyen háziállataik vannak, azok hogy töltik azt az időszakot. És ha már könyvtárról van szó, teljesen természetesen adódott a másik pályázati téma, az elolvasott könyvek ajánlója. Az "Állati" fotópályázat és az Otthon vagyunk és olvasunk pályázat esetében is népesebb részvételt vártak, ami ezúttal, sajnos elmaradt. Pénteken a fotókat, illetve a könyvajánlókat beküldő fiatalokat köszöntötték a könyvtár olvasótermében, a beküldött művekből készült rögtönzött kiállítás megnyitójaként.

Lacza Ilona, a könyvtár igazgatója a megjelenteknek is elmondta a két pályázat létrejöttének történetét, egyben arra kérte a fiatalokat, továbbra is járjanak nyitott szemmel, lássák meg az érdekességeket, ugyanakkor olvassanak sokat, mert ezáltal nyílik meg előttük még inkább a világ. A családias ünnepség kedves színfoltjaként Frigula Bianka - aki fotót és könyvajánlót is küldött - saját könyvélményét osztotta meg a jelenlévőkkel. A beküldőknek ezután kis ajándékkal kedveskedtek, a fiatalabbak - amennyiben még nem volt - Cicamica könyvtári tagságot is kaptak a könyvtár ifjúsági osztályára.

Az igazgatónő érdeklődésünkre azt is hozzátette, hogy a karantén okozta rendkívüli helyzetre reagálva kezdtek virtuális figyelemfelkeltésbe, népszerűsítésbe a könyvtár munkatársai. A könyvtárosok meséket olvastak, bemutatták a könyvtár egyébként rejtett tereit, igyekeztek a könyvtár és az olvasás szeretetére felhívni a figyelmet. Lacza Ilona örömmel újságolta, a rendkívüli helyzet alatt 114 virtuális aktivitásuk volt közösségi oldalukon, melyeknek 28 ezer fölötti nézettsége volt. Mint mondta, ez is igazolja, vannak még az olvasás iránt érdeklődők, akiket továbbra is örömmel várnak a könyvek birodalmába.

Szöveg és kép: Rózsár Vince

Ezt már olvasta?

Cookies