Back to top

Menjünk együtt Csíksomlyóra!

Publikálva: 2019, február 7 - 08:58
A dunaszerdahelyi Pázmaneum Pt. erdélyi ifjúsági zarándokútat szervez Ferenc pápa csíksomlyói szentmiséjére, 15–35 éves fiatalok részére.
Menjünk együtt Csíksomlyóra!

Idén két nagy esemény is zajlik majd Csíksomlyón. A hagyományos búcsú mellett – amely maga is tízezreket vonz – Ferenc pápa is ellátogat majd oda.

A Vatikán január 11-én adta ki a nyilatkozatot, hogy Ferenc pápa május 31. és június 2. között Romániában tesz apostoli látogatást, és a csíksomlyói kegyhelyre is ellátogat.  „Járjunk együtt az úton” – ez a látogatás hivatalos mottója, és az egységre valló felhívást jelzi.

Erre az alkalomra szervez zarandokutat a Pázmaneum Pt. 

A program:

1. nap – május 31.: Indulás reggel Dunaszerdahelyről, Komáromon át, Magyarországon keresztül. Útközben kötelező pihenők, ebéd Berettyóújfalun, majd az Ártándi határátkelőhelynél pénzváltási lehetőség. Nagyvárad – püspöki palota és székesegyház megtekintése, Szent László hermája és szobra, kincstár, ahol csodálatos aranyból készült ötvösmunkát láthatunk. Bánffyhunyad, Szováta, Székelyudvarhely útvonalon megérkezünk Csíkszeredába. Elszállásolás a Merkur Hotelban, vacsora és szabad program.

2. nap – június 1.: Reggeli után Csíksomlyói templom megtekintése, ahol a csodatévő Szűzanya 500 éves szobra található, amely világhírű zarándokhely, majd felsétálunk a híres Csíksomlyói búcsú helyszínére, ahol részt veszünk Ferenc pápa szentmiséjén. A szentmise után autóbuszba ülünk és megtekintjük a Nyerges-tetőt, ahol az 1848–49-es forradalom és szabadságharc idején nagyon sok székely harcos vesztette életét. Visszaérkezés vacsorára a hotelba, majd szabad program.

3. nap – június 2.: Reggeli után indulás Kolozsvárra – Farkas utcai református templom, Mátyás király szülőháza, Szent Mihály-katedrális, kolozsvári színház megtekintése, szentmise a templomban, majd szabad program a sétálóutcán. Útközben hazafelé vacsora Berettyóújfaluban. Hazaérkezés Dunaszerdahelyre az esti órákban.

A további részletek itt érhetők el!

Ezt már olvasta?

Címkék: Pázmaneum
Cookies